Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Embracers

Embracers kvartalsrapport: Stabilitet och positiva framsteg

Spelkoncernen Embracer har presenterat en stabil kvartalsrapport som visar på en rad positiva trender, enligt en analys av Dagens industri. Trots att rapporten inte överträffade förväntningarna, finns det flera framåtblickande indikatorer som pekar mot fortsatt tillväxt och en stark avslutning på året.

Dagens industri noterar att Embracers justerade rörelseresultat landade på 1,8 miljarder kronor. Detta ger ett samlad halvårsintäkt på nästan 3,5 miljarder kronor, vilket utgör hälften av företagets årliga mål på 7-9 miljarder kronor. Detta är särskilt intressant givet att det nuvarande kvartalet, som sträcker sig från oktober till december, brukar vara bolagets starkaste i försäljningshänseende.

Positivt kassaflöde och tillväxt inom mobil- och brädspelsverksamhet

Andra positiva indikationer som tidningen lyfter fram ingår det positiva kassaflödet före förändringar i rörelsekapital och en ökning inom mobil- och brädspelssektorn. Dagens industri framhäver att det inte finns några tecken på förseningar i företagets kostnadsbesparingsprogram.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Optimistisk framtidsbild

Utifrån dessa faktorer drar Dagens industri slutsatsen att Embracers aktie förtjänar en kursökning på 25 procent. Efter att rapporten offentliggjorts har aktien redan ökat med drygt 12 procent. Med tanke på de starka indikatorerna i rapporten och den förväntade försäljningstoppen under det nuvarande kvartalet, visar Embracers framtid starkt löfte.

Om Embracer

Embracer är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 101709st ägare hos Avanza samt 15677st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.