Emission: Rabatt på 44 procent i Sanionas företrädesemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emission: Rabatt på 44 procent i Sanionas företrädesemission

Emission:

Forskningsbolaget Saniona har annonserat villkoren för sin kommande företrädesemission. Med möjligheten att tillföra bolaget över 141 miljoner kronor, har emissionen potential att avsevärt förbättra Sanionas ekonomiska ställning. Bolaget avser att använda dessa medel för att återbetala delar av utestående lån och finansiera utvecklingen av läkemedelskandidaten SAN711 samt andra program.

  • Varje aktieägare får åtta uniträtter per befintlig aktie, och femton uniträtter krävs för att teckna en unit.
  • Teckningskursen har fastställts till 4:12 kronor per unit, motsvarande 2:06 kronor per aktie.
  • Om alla teckningsoptioner av serie TO 4 utnyttjas kommer bolaget att tillföras ytterligare emissionslikvid i april 2025.

Detaljer om företrädesemissionen

Varje aktieägare i Saniona kommer att erhålla åtta uniträtter för varje befintlig aktie de äger. Femton uniträtter kommer att ge rätt att teckna en unit, som består av två aktier och en teckningsoption serie TO 4. Denna teckningsoption ger rätt att teckna en ytterligare aktie i bolaget.

Ekonomisk inverkan

Teckningskursen för denna emission har fastställts till 4:12 kronor per unit, vilket motsvarar 2:06 kronor per aktie. Vid full teckning kommer företrädesemissionen att tillföra Saniona ungefär 141 miljoner kronor före emissionskostnader. Om alla teckningsoptioner av serie TO 4 utnyttjas kommer bolaget att tillföras ytterligare emissionslikvid i april 2025.

Detta rapporterar di.se om.

Användning av medlen

Saniona har meddelat att de planerar att använda de insamlade medlen för att återbetala delar av sina utestående lån. Dessutom kommer pengarna att användas för att finansiera utvecklingen av bolagets läkemedelskandidat SAN711, samt andra program i deras projektportfölj. Bolaget kommer även att täcka andra operationella kostnader med dessa medel.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Saniona

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Saniona

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.