Energibolaget får finansieringsstöd från JP Morgan – Ska gasa i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Energibolaget får finansieringsstöd från JP Morgan – Ska gasa i USA

Energibolaget

Danska energibolaget Ørsted har säkrat finansieringsstöd från JP Morgan Chase på 680 miljoner dollar. Medlen ska användas till projekt i delstaterna Arizona och Texas, rapporterar CNBC. En betydande del av finansieringen kommer att gå till sol- och lagringsprojektet Eleven Mile Solar Centre som ska leverera energi till Meta Platforms nya datacenter i Arizona.

  • Ørsted erhåller 680 miljoner dollar från JP Morgan Chase.
  • Kapitalet ska användas för projekt i Arizona och Texas.
  • Solprojektet Eleven Mile Solar Centre ska stödja Meta Platforms nya datacenter.

Finansiering för hållbara energiprojekt

Det danska energibolaget Ørsted har fått ett betydande finansieringsstöd på 680 miljoner dollar från den amerikanska banken JP Morgan Chase. Detta kapital kommer att användas för att utveckla hållbara energiprojekt i delstaterna Arizona och Texas. Enligt en rapport från CNBC är detta ett steg i Ørsteds strategi att utöka sin närvaro på den amerikanska marknaden för förnybar energi.

Stöd till Meta Platforms nya datacenter

En av de största investeringarna kommer att göras i sol- och lagringsprojektet Eleven Mile Solar Centre i Arizona. Detta projekt kommer att förse energi till ett av Meta Platforms nya datacenter. Meta Platforms, tidigare känt som Facebook, har gjort stora satsningar på förnybar energi för att driva sina datacenter och minska sitt koldioxidavtryck.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ørsteds expansion i USA

Ørsteds beslut att satsa på projekt i Arizona och Texas visar på företagets ambition att bli en ledande aktör inom förnybar energi i USA. Kapitalet från JP Morgan Chase kommer att bidra till att påskynda utvecklingen av dessa projekt och hjälpa Ørsted att nå sina mål för hållbar energi.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen inom förnybar energi och investeringar i hållbara projekt. Ørsteds senaste finansieringsavtal med JP Morgan Chase är ett tydligt tecken på det växande intresset och behovet av gröna energilösningar.

Börskollen om Orsted

Orsted är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Danmark och handlas med tickern ORSTED på Large Cap. Orsted verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 3215 st ägare hos Avanza samt 48305 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ørsted är ett energibolag. Verksamheten är inriktad mot produktion av förnybar energi via vindkraftverk, där störst marknad återfinns inom Norden och Europa. Utöver producerar bolaget även natur- och biogas samt levereras tilläggstjänster i form av program för studie av energimarknadens utveckling. Ørsted grundades 2006 vid en sammanslagning av ett flertal danska energibolag och har sitt huvudkontor i Fredericia.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Orsted, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien JPMorgan Chase & Co

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt