Eniro Group och Azerion Group ingår strategiskt samarbete
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Eniro Group och Azerion Group ingår strategiskt samarbete

Eniro

Sökbolaget Eniro Group har meddelat att man inleder ett samarbete med Azerion Group, en av Europas största plattformar för digital annonsering och underhållningsmedia. Syftet med samarbetet är att påskynda den digitala omvandlingen, förenkla verksamheten och öka lönsamheten.

  • Eniro planerar att investera 3 miljoner euro i nyckelinitiativ för att förbättra digital annonsering och uppnå operationella och teknologiska besparingar om cirka 50 miljoner kronor.
  • Partnerskapet med Azerion markerar en viktig milstolpe i Eniros pågående transformations- och innovationsarbete.
  • Azerion har aviserat att de avser att förvärva aktier i Eniro, något som förutsätter godkännande från Eniros årsstämma som planeras att hållas den 29 maj 2024.

Enligt pressmeddelandet avser Eniro att investera 3 miljoner euro i viktiga initiativ för att förbättra digital annonsering. Man förväntar sig också att uppnå operationella och teknologiska besparingar om cirka 50 miljoner kronor och en intäktsökning på cirka 40 miljoner kronor.

En milstolpe i Eniros transformations- och innovationsarbete

Samarbetet med Azerion utgör en viktig milstolpe i Eniros pågående transformations- och innovationsarbete. Målet är att optimera prestanda för digital annonsering och utvidga tjänsteutbudet.

Azerion, som grundades 2014, har snabbt vuxit till att bli en av Europas största plattformar för digital annonsering och underhållningsmedia.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Azerion avser att förvärva aktier i Eniro

Eniro har också meddelat att Azerion har för avsikt att förvärva aktier i bolaget. Detta förutsätter dock godkännande från Eniros årsstämma, som planeras till den 29 maj 2024.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring detta spännande samarbete och dess potentiella inverkan på både Eniro och Azerions framtida verksamheter.

Börskollen om Eniro

Eniro är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ENRO på Small Cap. Eniro verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 7355 st ägare hos Avanza samt 1363 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Eniro är ett IT-bolag. Bolaget utvecklar digitala sökningstjänster som kopplar samman bolag och konsumenter via internet, katalog och mobil. Verksamheten är indelad i ett flertal affärsområden som förutom söktjänster även innefattar erbjudande av digitala marknadsföringsprodukter. Eniro har verksamhet huvudsakligen inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Eniro, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Eniro

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Eniro

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt