EQT planerar storaffär
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EQT planerar storaffär

EQT

Svenska riskkapitalbolaget EQT planerar för en större börsnotering av läkemedelsbolaget Galderma, skriver Financial Times som hänvisar till anonyma källor.

Svenska riskkapitalbolaget EQT planerar för en större börsnotering av läkemedelsbolaget Galderma, skriver Financial Times som hänvisar till anonyma källor.

Börsnoteringen kan komma att ske redan under första halvåret och bolaget bedöms ha ett värde omkring 20 miljarder dollar, över 200 miljarder kronor.

Källorna säger att tajmingen och hur många aktier som ska säljas ut inte är spikad, men en börsnotering av det schweiziska bolaget, en gång grundat av Nestlé, skulle bli en av de största i Europa de senaste åren.

Galderma tillverkar bland annat läkemedel mot akne och andra hudåkommor.

Börsnoteringen skulle i sådana fall ske på den schweiziska aktiebörsen.

EQT har tidigare flaggat för att en notering av bolaget kan vara aktuell, men börsklimatet har inte ansetts vara det bästa.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EQT

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien EQT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.