EQT rusar på börsen: "Så ska vi bli världsledande inom riskkapital"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EQT rusar på börsen: "Så ska vi bli världsledande inom riskkapital"

EQT

Svenska riskkapitalbolaget EQT har som mål att bli världsledande inom sin bransch under den kommande femårsperioden. Detta meddelade bolagets VD Christian Sinding under EQT:s kapitalmarknadsdag.

  • Ett av EQT:s strategier för att uppnå detta mål är att lansera fonder i Asien som för närvarande finns i Europa.
  • I dagsläget är EQT det tredje största riskkapitalbolaget i världen, efter amerikanska konkurrenterna Blackstone och KKR.

Christian Sinding uttryckte en stark tillförsikt i bolagets plan att ta sig till toppen bland världens riskkapitalbolag. "Så det ska vi klara", förklarade han angående målet om världsledarskap.

Fokus på Asien

Enligt Sinding kommer EQT att fokusera på att expandera sin närvaro i Asien, en snabbväxande region som erbjuder stora möjligheter. Genom att introducera fonder som redan är framgångsrika i Europa på den asiatiska marknaden, siktar bolaget på att stärka sin position globalt.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Utmanar USA:s dominans

I dagsläget ligger EQT på tredje plats i världen när det gäller att dra in pengar till sina fonder under de senaste fem åren. Amerikanska riskkapitalbolag, Blackstone och KKR, toppar listan. EQT:s ambition att bli världsledande innebär en direkt utmaning mot dessa två bolag och den amerikanska dominansen inom branschen.

Vi på Börskollen kommer att följa EQT:s resa mot världsledarskap inom riskkapitalbranschen med stort intresse.

Läs också: Warner Music laddar för budstrid med EQT

Börskollen om EQT

EQT är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EQT på Large Cap. EQT verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 41920 st ägare hos Avanza samt 5799 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

EQT är ett riskkapitalbolag. Bolaget verkar inom segmentet private equity och arbetar idag med investeringar och förvärv inom ett flertal sektorer och regioner på global nivå. Utöver huvudverksamheten förvaltar bolaget över diverse specialiserade investeringsfonder, samt innehas investeringar inom reala tillgångar. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Bolaget kom till under 1994 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om EQT, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om EQT

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien EQT

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt