Ericsson i patenttvist med Motorola
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ericsson i patenttvist med Motorola

Ericsson

Telekomgiganten Ericsson är i en djup patenttvist med Motorola Mobility, Lenovo-gruppens varumärke. Parterna har inte löst licensieringsavtalet för Ericssons 5G-patent, trots att konflikten har pågått sedan 2008, långt före 5G-näten ens fanns på marknaden.

  • Ericsson och Motorola Mobility har ännu inte kommit överens om licensiering av Ericssons 5G-patent.
  • Ericsson har nått överenskommelser med andra stora aktörer som Apple, Samsung och Huawei.
  • Ericsson kräver 1 procent av intäkten för varje såld Lenovo-telefon, på upp till 4 dollar per telefon, medan Lenovo har erbjudit 23 cent per enhet.

Enligt Dagens industri kräver Ericsson 1 procent av intäkten för varje Lenovo-telefon som säljs, upp till ett tak på 4 dollar per telefon. Detta är i skarp kontrast till Lenovo, som bara har erbjudit 23 cent per enhet. Motorola-telefoner, som marknadsförs under Lenovo-varumärket, säljs i Sverige för mellan 2 700 och 13 500 kronor.

Överenskommelser med andra aktörer

Trots tvisten med Lenovo, har Ericsson lyckats nå en rad överenskommelser med andra stora aktörer i branschen, inklusive Apple, Samsung och Huawei. Detta visar att företaget har möjlighet att lösa patenttvister genom förhandlingar och överenskommelser.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ingen kommentar från Ericsson

Ericsson har valt att inte kommentera den pågående tvisten med Lenovo. Det är dock klart att parterna har en lång väg att gå innan de når en överenskommelse, med tanke på den betydande skillnaden i deras licensieringserbjudanden.

Om Ericsson

Ericsson är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 75045st ägare hos Avanza samt 20866st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom kommunikationsbranschen. Ericsson grundades ursprungligen 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.