Ericsson B (ERIC B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Ericsson B aktie

ERIC B  

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom kommunikationsbranschen. Ericsson grundades ursprungligen 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Ericsson B tillhör sektorn Informationsteknik och branschen Kommunikation. Bolaget har ett börsvärde på 386 731 MSEK, en omsättning på 228 060 MSEK och med ett resultat på 18 514 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Ericsson B

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Ericsson B (ERIC B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Ericsson B aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern ERIC B. Aktien har ett P/E-tal på 20.9 och P/S-tal på 1.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Ericsson B utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Ericsson B senaste utdelning är 2 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Ericsson B Avanza – se aktiekurs idag

Se Ericsson B senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Ericsson B – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Ericsson B.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Ericsson B.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Ericsson B

Ericsson B

TickerERIC B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorInformationsteknik
BranschKommunikation
Börsvärde386 731 MSEK
Omsättning228 060 MSEK
Vinst18 514 MSEK
P/E20.9
P/S1.7
Utdelning2 SEK
Direktavkastning1.7%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Ericsson B

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Ericsson B? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter