Ericssons förhandlingar med fackförbundet misslyckas
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ericssons förhandlingar med fackförbundet misslyckas

Ericssons

Telekomjätten Ericsson har inte lyckats komma överens med fackförbundet Ledarna om vilka anställda som kommer att påverkas av det planerade varsel om 1 200 tjänster. Fackförbundet menar att företaget inte tar hänsyn till deras synpunkter och tänker gå vidare med avtalet utan deras godkännande.

  • Ericsson och fackförbundet Ledarna kan inte komma överens om vilka anställda som ska påverkas av det stora varsel som planeras.
  • Ledarna, som representerar en tredjedel av cheferna på Ericsson, avvisar förslaget och anser att företaget inte tar hänsyn till deras input.

Enligt Fredrik Jonsson, en av Ledarnas förhandlare, har förhandlingarna med Ericsson strandat. Jonsson uppger till Dagens industri att fackförbundet inte kommer att godkänna det föreslagna avtalet och att det därför inte kommer att undertecknas.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ericsson tänker gå vidare med avtalet

Enligt Ledarna verkar Ericsson ha för avsikt att gå vidare med varselplanerna, trots fackförbundets avvisande. Detta uppfattas som en brist på respekt för de anställdas intressen och rättigheter.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta att hålla ett öga på utvecklingen av denna situation och dess potentiella inverkan på Ericssons aktiekurs.

Börskollen om Ericsson

Ericsson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ERIC B på Large Cap. Ericsson verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 71909 st ägare hos Avanza samt 19263 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom kommunikationsbranschen. Ericsson grundades ursprungligen 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ericsson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ericsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt