Ericssons ordförande varnar: "Vi får inte reglera ihjäl saker och ting"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Ericssons ordförande varnar: "Vi får inte reglera ihjäl saker och ting"

Ericssons

Jan Carlson, styrelseordförande för Ericsson, uttrycker oro över de regleringar som hindrar innovation och utveckling i Europas digitala infrastruktur. I en intervju med Dagens industri, påpekar Carlson att regleringar kan förhindra nödvändig konsolidering bland operatörer och därmed riskera att Europa hamnar på efterkälken i den globala digitala ekonomin.

  • Styrelseordförande för Ericsson, Jan Carlson, kritiserar regleringar för att hindra innovation och utveckling inom digital infrastruktur i Europa.
  • Carlson betonar att regleringar kan förhindra nödvändig konsolidering bland operatörer och riskerar därmed Europas position inom den globala digitala ekonomin.

För att Europa ska kunna behålla sin plats i den digitala ekonomin, menar Carlson att det är avgörande att  stimulera innovationskraften i regionen. "Vi får inte reglera ihjäl saker och ting, vi måste stimulera innovationskraften i Europa", säger Carlson.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Behovet av konsolidering bland operatörer

I tillägg till sin kritik mot överreglering, påpekar Carlson att det är nödvändigt med en konsolidering bland operatörer i Europa. Han menar att Europas operatörer för närvarande har för låg avkastning på sina investeringar, särskilt i jämförelse med operatörer i Kina, som är den största mobilmarknaden.

"För att Europa ska hänga med är jag övertygad om att vi behöver se konsolidering bland operatörerna. Vi måste stimulera en konsolidering bland Europas teleoperatörer, regleringar får inte stoppa utvecklingen", framhåller Carlson.

Börskollen om Ericsson

Ericsson är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ERIC B på Large Cap. Ericsson verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 72141 st ägare hos Avanza samt 19292 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Ericsson är verksamma inom kommunikationsteknik. Idag är bolaget en utvecklare av mjukvara och IT-infrastrukturlösningar för mobil, bredband och molntjänster, samt tillhörande tekniska tjänster. Kunderna återfinns huvudsakligen inom E-handeln, informationsteknologi samt inom kommunikationsbranschen. Ericsson grundades ursprungligen 1876 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Ericsson, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ericsson

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ericsson

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt