Erik Selin om sina största misstag och framtiden för fastighetsbranschen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Erik Selin om sina största misstag och framtiden för fastighetsbranschen

Erik

Fastighetsmiljardären Erik Selin delar med sig av sina erfarenheter och misstag i en intervju med Dagens Industri. Han betonar vikten av att lita på sin magkänsla och ger sin syn på framtiden för byggande i Sverige.

  • Erik Selin om vikten av att lita på magkänslan
  • Osäker framtid för byggande i mellanstora orter

I en nyligen publicerad intervju med Dagens Industri, berättar fastighetsmiljardären Erik Selin, Balders grundare och vd, om sin största lärdom: att inte alltid lita fullt ut på magkänslan. Selin betonar att detta har lett till att han ibland agerat mindre än han borde.

Vikten av magkänslan

Selin reflekterar över sina beslut och konstaterar att han ofta tvivlar på sig själv. "Jag tvivlar ofta på mig själv", säger han. Genom att inte alltid följa sin magkänsla har han ibland gjort för lite. Detta ser han som ett av sina största misstag.

Utmaningar inom fastighetsbranschen

Erik Selin diskuterar även framtiden för fastighetsbranschen och vilka geografiska områden som kan komma att påverkas. Han förutspår att byggnationerna kommer att minska i mellanstora orter där det redan är svårt att hyra ut fastigheter. "Jag vill inte ge några namn, men det är mellanstora orter där det har byggts väldigt mycket och det redan nu är svårt att hyra ut", förklarar han.

Selin pekar på att befolkningsökningen förväntas bli låg, med tal runt 20 000–30 000 per år, vilket kommer att koncentreras till storstäder, kustnära områden och högskoleorter. "Om befolkningsökningen nu går till rätt låga tal, kanske 20 000–30 000 per år som det pratas om, tror jag att den ökningen kommer koncentreras till våra storstäder, kustnära städer och högskoleorter", säger Selin.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen inom fastighetsbranschen och de insikter som ledande aktörer som Erik Selin delar med sig av. Det är avgörande för investerare att förstå de trender och utmaningar som präglar marknaden.

Börskollen om Fast Balder

Fast Balder är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BALD B på Large Cap. Fast Balder verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 20057 st ägare hos Avanza samt 4235 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Balder är ett företag verksamt inom fastighetsbranschen. Deras huvudsakliga fokus ligger på att förvalta och vidareutveckla kommersiella fastigheter inom den nordiska regionen. För närvarande arbetar företaget med att utveckla och underhålla sina fastigheter med en långsiktig ambition att vara en aktiv och bestående ägare. Deras fastighetsinvesteringar är främst placerade i större städer och områden med tillväxtpotential. Bolaget bildades år 2005 och har idag sitt huvudkontor i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Fast Balder, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fast Balder

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fast Balder

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt