Experter tror att bensinpriserna har nått årets topp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Experter tror att bensinpriserna har nått årets topp

Experter

Även om konflikter globalt skapar oro på oljemarknaden, har bensinpriserna i USA stannat upp och till och med sjunkit något på senare tid. Experter tror att bensinpriserna har nått årets topp, eller åtminstone vårens, och förutspår att bilägarna inte kommer att se några större prisuppgångar resten av året.

  • Bensinpriset i USA tickar sakta neråt
  • Patrick De Haan, chef för petroleumanalys hos GasBuddy, tror att det värsta är bakom oss och förväntar sig att priserna kommer att sjunka de kommande veckorna.
  • Priserna i sverige har stigit sedan årsskiftet. Vändning i sikte?

Även om det finns en oroande utveckling i världen, med konflikter mellan Israel och Iran, attacker på ryska oljeraffinaderier av ukrainska drönare och OPEC:s fortsatta begränsningar av oljeförsörjningen, har detta inte lett till de de extrema bensinpriserna som många trodde rapporterar CNN.

Ekonomiska och politiska konsekvenser

Stigande bensinpriser tidigare i år har bidragit till värre än förväntade inflationssiffror i bland annat USA, vilket har skapat tvivel om när Federal Reserve kommer att kunna sänka räntorna.

En ny topp i bensinpriserna skulle vara det sista president Joe Biden behöver när han kämpar för att övertyga väljarna om sitt ekonomiska budskap inför november.

Bensinpriset i Sverige i kronor, graf från bensinstation.nu

Bensinpriserna i Sverige

Bensinpriset i sverige har dock sett en uppåtgående trend sedan årsskiftet vilket vi skrivit om tidigare och i samband med att reduktionsplikten för drivmedel försvann. Kanske får vi en avmattning i denna uppgång i sverige och kan förvänta oss lägra bränslepriser framgent.

Hos Börskollen följer vi noggrant utvecklingen på oljemarknaden och dess påverkan på bensinpriser. Vi kommer att fortsätta att hålla er uppdaterade om eventuella förändringar och dess potentiella påverkan på våra investeringar och ekonomiska beslut.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt