Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FackförbundetFoto: Pressbild Klarna

Fackförbundet som inte deltar i strejken på Klarna

Medan flera fackförbund har varslat om en strejk på betaltjänstföretaget Klarna, meddelar fackförbundet Akavia att de väljer att inte delta. Akavia, som efterfrågar ett modernt anpassat kollektivavtal, kommer istället att fortsätta dialogen med Klarna.

Akavia väljer dialog framför strejk

Akavia, ett förbund bildat 2020 genom en sammanslagning av Jusek och Civilekonomerna, har ett hundratal medlemmar på Klarna. I ett pressmeddelande uttrycker de att deras medlemmar önskar att använda andra metoder för att driva frågan framåt. "De villkor Klarna erbjuder idag är generellt goda men det finns fler och andra värden som ett modernt kollektivavtal innebär", säger Mikael Andersson, förhandlingschef vid Akavia, i pressmeddelandet.

De villkor Klarna erbjuder idag är generellt goda men det finns fler och andra värden som ett modernt kollektivavtal innebär

Detta rapporterar Akavia i ett pressmeddelande.

Unionen och Sveriges Ingenjörer varslar om strejk

Samtidigt har både Unionen och Sveriges Ingenjörer varslat om att ta ut sina medlemmar på Klarnas huvudkontor i Stockholm i strejk den 7 november. Även DIK, fackförbundet för kultur, kommunikation och kreativ sektor, har varslat om sympatistrejk för sina medlemmar på arbetsplatsen. Därmed är det flera fackförbund som väljer att gå till strejk i hopp om att påverka Klarnas villkor, medan Akavia väljer en annan väg framåt.

Om klarna

Klarna Holding AB är ett svenskt fintechbolag som grundades 2005. Företaget tillhandahåller betalningslösningar för e-handelsbranschen, där konsumenterna får varan först och betalar i efterhand när de handlar online. 2014 gick Klarna ihop med SOFORT och skapade Klarna Group.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Klarna

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Klarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.