Färsk analys av "Årets IPO": Mycket redan inprisat i aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Färsk analys av "Årets IPO": Mycket redan inprisat i aktien

Färsk

Den svenska lågpriskedjan Rusta har visat positiva framsteg både operativt och på börsen sedan företagets börsnotering under hösten. Enligt en nyligen publicerad analys av Affärsvärlden, lockar företagets starka marknadsposition och möjligheter till tillväxt på den tyska marknaden.

  • Rusta har haft en stark utveckling både på börsen och operativt sedan noteringen.
  • Företagets starka position och möjlighet till tillväxt på den tyska marknaden nämns som positiva faktorer.
  • Affärsvärlden ser en potentiell ökning på 20 procent i aktien på lång sikt, men råder till neutral inställning på kort sikt.

Rusta, som nyligen tilldelades Affärsvärldens pris "Årets IPO", bedöms enligt tidningens analys ha en stark marknadsposition och stora möjligheter till tillväxt, särskilt på den tyska marknaden. Dessa faktorer bidrar till företagets positiva framsteg sedan dess börsnotering.

Möjlig ökning på 20 procent

Utifrån tidningens huvudscenario för de kommande åren, ser Affärsvärlden en potentiell ökning på 20 procent i aktien. Det är dock viktigt att notera att detta är en långsiktig prognos.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral inställning på kort sikt

Trots den positiva långsiktiga prognosen, råder Affärsvärlden till en neutral inställning på kort sikt. Tidningen menar att en stor del av företagets framgång redan är inprisat i aktien.

Börskollen om Rusta

Rusta är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern RUSTA på Mid Cap. Rusta verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 11706 st ägare hos Avanza samt 2642 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Rusta AB är ett svenskt detaljhandelsföretag, grundat 1986, som erbjuder hem- och fritidsprodukter. Konceptet bygger på enkla inköpsprocesser utan dyra mellanhänder, ett brett sortiment, stora volymer och effektiv logistik. Kedjan har nära 200 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland samt växande e-handel.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Rusta, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Rusta

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Rusta

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt