Fastator hotas av tvångslikvidation efter revisoravhopp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Fastator hotas av tvångslikvidation efter revisoravhopp

Fastator

Fastighetsinvestmentbolaget Fastator står inför tvångslikvidation efter att revisionsfirman PwC valt att avsäga sig sitt uppdrag. Bolaget har hittills misslyckats med att hitta en ersättare, vilket bryter mot aktiebolagslagens krav för publika bolag. Styrelsen har därför vänt sig till Bolagsverket för att söka en lösning.

  • Fastator riskerar tvångslikvidation efter revisorsavhopp.
  • Bolaget har vänt sig till Bolagsverket för hjälp med att hitta en ny revisor.
  • Fastators aktie faller kraftigt på börsen.

Enligt en artikel i Dagens Industri hotas Fastator av tvångslikvidation efter att revisionsfirman PwC valt att avsluta sitt uppdrag. Bolaget har ännu inte lyckats hitta en ersättare, vilket innebär att man bryter mot aktiebolagslagens krav för publika aktiebolag. Styrelsen har därför bett Bolagsverket om hjälp, en åtgärd som beskrivs som mycket ovanlig för ett bolag noterat på Stockholmsbörsens huvudlista.

Ansökan till Bolagsverket

Ansökan till Bolagsverket gjordes den 17 maj, samma dag som bolagets årsstämma ägde rum. Henrik Ytterström, handläggare vid Bolagsverket, beskriver åtgärden som "mycket ovanlig" och något som hittills varit okänt för aktieägarna. Bolagsverket har skickat en intresseförfrågan till tio revisionsbyråer i Stockholm i hopp om att hitta en ny revisor för Fastator.

Konsekvenser av en utebliven revisor

Om ingen revisionsbyrå nappar på förfrågan inom sex veckor från den 26 juni, kan processen med tvångslikvidation inledas. Bolagets aktie har redan påverkats negativt av situationen och rasade med 13,7 procent efter nyheten.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen kring Fastators försök att hitta en ny revisor och de eventuella konsekvenserna för bolaget och dess aktieägare.

Börskollen om Fastator

Fastator är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FASTAT på Small Cap. Fastator verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 5398 st ägare hos Avanza samt 773 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Fastator är ett investmentbolag som fokuserar på att investera i fastighetsbolag som drivs av entreprenörer. Genom att vara en aktiv och långsiktig ägare, strävar Fastator efter att utveckla dessa bolag och öka värdet för sina aktieägare. Företaget får kapital genom aktier, obligationer och olika typer av hybridkapital. Grundat 2011, har Fastator sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Fastator, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fastator

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fastator

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt