Fastighetsbolaget fortsatt attraktiv trots uppgången
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fastighetsbolaget fortsatt attraktiv trots uppgången

Fastighetsbolaget

Trots den nyligen bekräftade börsuppgången för fastighetsbolaget Fabege, är aktien fortfarande köpvärd, enligt en analys av Dagens industri. Detta beror på att bolagets fastigheter fortfarande är underprissatta på börsen jämfört med transaktionsmarknaden.

Fabeges totala börsvärde och lån uppgår till 66 miljarder kronor, medan dess tillgångar är värda hela 88 miljarder kronor. Detta innebär att värdena skulle behöva sjunka med 22 miljarder kronor, eller 25 procent, för att nå samma nivå som på transaktionsmarknaden. Dagens industri menar att en sådan nedgång är osannolik.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stark tillväxt för aktien

Från slutet av oktober har aktien gått upp med nästan 30 procent. Detta har resulterat i en total positiv avkastning på 12,2 procent hittills under året. Trots denna starka tillväxt hävdar Dagens industri att aktien fortfarande är attraktiv. Detta beror på att investerare fortfarande kan köpa kvalitetsfastigheter i Stockholm genom börsen till ett lägre pris än på transaktionsmarknaden.

Om Fabege

Fabege är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 11127st ägare hos Avanza samt 2771st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Fabege är ett fastighetsbolag. Störst inriktning återfinns inom förvaltning och utveckling av fastigheter av kommersiell karaktär. Verksamheten styrs utifrån ett flertal affärsområden som berör förvaltning, transaktion och förädling och projekten behandlar både nybyggnation samt större ombyggnationer. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontoret i Solna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fabege

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fabege

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.