Fastighetsbolaget fortsatt attraktiv trots uppgången
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fastighetsbolaget fortsatt attraktiv trots uppgången

Fastighetsbolaget

Trots den nyligen bekräftade börsuppgången för fastighetsbolaget Fabege, är aktien fortfarande köpvärd, enligt en analys av Dagens industri. Detta beror på att bolagets fastigheter fortfarande är underprissatta på börsen jämfört med transaktionsmarknaden.

Fabeges totala börsvärde och lån uppgår till 66 miljarder kronor, medan dess tillgångar är värda hela 88 miljarder kronor. Detta innebär att värdena skulle behöva sjunka med 22 miljarder kronor, eller 25 procent, för att nå samma nivå som på transaktionsmarknaden. Dagens industri menar att en sådan nedgång är osannolik.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stark tillväxt för aktien

Från slutet av oktober har aktien gått upp med nästan 30 procent. Detta har resulterat i en total positiv avkastning på 12,2 procent hittills under året. Trots denna starka tillväxt hävdar Dagens industri att aktien fortfarande är attraktiv. Detta beror på att investerare fortfarande kan köpa kvalitetsfastigheter i Stockholm genom börsen till ett lägre pris än på transaktionsmarknaden.

Om Fabege

Fabege är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 11127st ägare hos Avanza samt 2771st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Fabege är ett fastighetsbolag. Störst inriktning återfinns inom förvaltning och utveckling av fastigheter av kommersiell karaktär. Verksamheten styrs utifrån ett flertal affärsområden som berör förvaltning, transaktion och förädling och projekten behandlar både nybyggnation samt större ombyggnationer. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontoret i Solna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fabege

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fabege

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt