Fastighetsbolaget lockar med solid balansräkning – analys ser 20 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fastighetsbolaget lockar med solid balansräkning – analys ser 20 procent uppsida

Fastighetsbolaget

Fastighetsbolaget Castellum visar upp en sund ekonomi, vilket lockar investerare. Enligt en analys från Affärsvärlden har företaget en attraktiv värdering, och dess aktie erbjuder en potentiell uppsida på 20 procent inom de närmaste två till tre åren.

  • Castellum uppvisar en stark balansräkning och en låg belåningsgrad.
  • Aktien, som värderas till 12-13 gånger vinsten, har en potential till 20 procent uppsida inom en två till tre års period.
  • En återhämtande obligationsmarknad och sjunkande räntor är positiva faktorer för Castellum.

Stabil ekonomi och positiva marknadsförhållanden

Castellum har lyckats få ordning på sin balansräkning och uppvisar en låg belåningsgrad och hög räntetäckningsgrad. Dessutom spelar en tinande obligationsmarknad och sjunkande räntor företaget i händerna. Affärsvärlden anser att dessa faktorer är goda nyheter för Castellum och att det inte finns någon större risk för företaget gällande eventuellt ökande räntor, trots att detta generellt sett kan vara negativt för fastighetsbolag.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Positiv syn på Castellums aktie

Affärsvärldens analys antyder att Castellums aktie är attraktiv med sin värdering på 14 gånger vinsten, och att det finns en potentiell uppsida på 20 procent inom två till tre års sikt.

Börskollen om Castellum

Castellum är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CAST på Large Cap. Castellum verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 78875 st ägare hos Avanza samt 12243 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att utveckla fastighetsprojekt runtom större tillväxtregioner. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Castellum, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Castellum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Castellum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt