Fastighetsbolaget lockar med solid balansräkning – analys ser 20 procent uppsida
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Fastighetsbolaget lockar med solid balansräkning – analys ser 20 procent uppsida

Fastighetsbolaget

Fastighetsbolaget Castellum visar upp en sund ekonomi, vilket lockar investerare. Enligt en analys från Affärsvärlden har företaget en attraktiv värdering, och dess aktie erbjuder en potentiell uppsida på 20 procent inom de närmaste två till tre åren.

  • Castellum uppvisar en stark balansräkning och en låg belåningsgrad.
  • Aktien, som värderas till 12-13 gånger vinsten, har en potential till 20 procent uppsida inom en två till tre års period.
  • En återhämtande obligationsmarknad och sjunkande räntor är positiva faktorer för Castellum.

Stabil ekonomi och positiva marknadsförhållanden

Castellum har lyckats få ordning på sin balansräkning och uppvisar en låg belåningsgrad och hög räntetäckningsgrad. Dessutom spelar en tinande obligationsmarknad och sjunkande räntor företaget i händerna. Affärsvärlden anser att dessa faktorer är goda nyheter för Castellum och att det inte finns någon större risk för företaget gällande eventuellt ökande räntor, trots att detta generellt sett kan vara negativt för fastighetsbolag.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Positiv syn på Castellums aktie

Affärsvärldens analys antyder att Castellums aktie är attraktiv med sin värdering på 14 gånger vinsten, och att det finns en potentiell uppsida på 20 procent inom två till tre års sikt.

Börskollen om Castellum

Castellum är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern CAST på Large Cap. Castellum verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 78875 st ägare hos Avanza samt 12243 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Castellum är ett fastighetsbolag. Portföljen av fastigheter utgörs huvudsakligen av kommersiella lokaler för kontor, butik, lager och industri. Fastigheterna ägs och förvaltas under gemensamt varumärke. Verksamhet återfinns huvudsakligen inom den nordiska marknaden, där bolaget avser att utveckla fastighetsprojekt runtom större tillväxtregioner. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Castellum, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Castellum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Castellum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt