Fastpartners vd tror på kraftiga räntesänkningar framöver
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fastpartners vd tror på kraftiga räntesänkningar framöver

Fastpartners

Fastpartners vd och huvudägare Sven-Olof Johansson ser en ljusning för bolaget under resten av året. Han förutspår flera räntesänkningar från Riksbanken, vilket skulle gynna företag som Fastpartner med kort räntebindning. Däremot är han skeptisk till en återhämtning på fastighetsmarknaden så länge finansieringskostnaderna är höga.

  • Fastpartners vd tror på fyra räntesänkningar i år.
  • Räntesänkningarna skulle förbättra tillgången till kapital.
  • Transaktionsmarknaden för fastigheter förblir trög.

Enligt en intervju med Dagens industri, tror Fastpartners vd och huvudägare, Sven-Olof Johansson, att bolaget kommer att uppleva en betydande förbättring under resten av året. Trots ett "odramatiskt" andra kvartal menar Johansson att Riksbanken kommer att genomföra fyra räntesänkningar under året. Dessa sänkningar skulle vara särskilt gynnsamma för företag som Fastpartner, som har en relativt kort räntebindning.

Räntesänkningar och likviditet

Johansson betonar att lägre räntor innebär bättre tillgång till kapital, även om det fortfarande är dyrt. "Om än väldigt dyrt men det finns i alla fall en likviditet i marknaden vilket är väldigt betydelsefullt för bolagen som nu kan refinansiera sig igen," säger han.

Ingen snabb återhämtning för fastighetsaffärer

Trots de förväntade räntesänkningarna är Johansson pessimistisk när det gäller en snabb återhämtning för fastighetsaffärer. Han menar att så länge finansieringskostnaderna förblir höga, kommer transaktionsmarknaden att vara trög. "Kapitalmarknaden, obligationsräntorna och styrräntan måste ned för att vi ska få igång transaktionsmarknaden igen," anser Johansson.

Snabbare räntesänkningar än förväntat

Vi på Börskollen noterar att Johansson även har intervjuats av Affärsvärlden, där han uttrycker en ännu starkare tro på att räntorna kommer att sjunka snabbare än vad Riksbanken signalerar. "Efterfrågan i ekonomin kommer att vara så dålig att man gör fler räntesänkningar," säger han.

Sammanfattningsvis ser Fastpartners vd en ljusning på horisonten, men betonar att det krävs fler åtgärder för att få igång fastighetsmarknaden igen.

Börskollen om Fastpartner

Fastpartner är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FPAR A på Large Cap. Fastpartner verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 2216 st ägare hos Avanza samt 482 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

FastPartner är ett företag inom fastighetsbranschen. De äger, förvaltar och utvecklar en varierad portfölj av kommersiella fastigheter. Deras fastighetsbestånd är diversifierat och fokuserar främst på större tillväxtområden i södra och mellersta Sverige. Företagets mål är att bedriva en verksamhet som genererar stabila kassaflöden över tid och god värdeökning. Deras huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Fastpartner, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fastpartner

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Fastpartner

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt