Fed-chefen: Krävs fortsatt strikt penningpolitik - "en besvikelse"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fed-chefen: Krävs fortsatt strikt penningpolitik - "en besvikelse"

Fed-chefen:

USA:s inflationsdata under årets första kvartal har varit besvikande, vilket innebär att den strama penningpolitiken måste fortsätta. Detta meddelade Michael Barr, vicechef på Federal Reserve med ansvar för bankövervakning, under ett anförande på måndagen.

  • Inflationsdata för första kvartalet har inte ökat förtroendet för en lättnad i penningpolitiken.
  • Feds nuvarande räntenivå på 5,25-5,50 procent bedöms som tillräcklig för närvarande.
  • Federal Reserves nästa möte hålls den 11-12 juni.

Michael Barr, som innehar en betydande roll inom Federal Reserve med ansvar för bankövervakning, uttryckte sin besvikelse över inflationsdata under de första månaderna i år. Han betonade att resultaten inte gav det förväntade förtroendet för att stödja en lättnad i penningpolitiken, rapporterar Dagens Industri.

Fortsatt strikt penningpolitik

Barr klargjorde att den nuvarande restriktiva politiken behöver mer tid för att verka fullt ut. Han underströk att räntesänkningar inte är aktuella förrän det är tydligt att inflationen närmar sig Feds mål på 2 procent.

"Vi kommer att behöva ge vår restriktiva politik ytterligare tid för att fortsätta sitt arbete," sade Barr, vilket förstärker Federal Reserves övergripande budskap.

Ekonomin bedöms som stark

Trots besvikelserna kring inflationsdata bedömer Barr att den amerikanska ekonomin fortsatt är stark med solid tillväxt och låg arbetslöshet. Han menar att det nuvarande styrränteintervallet på 5,25-5,50 procent är tillräckligt för att Fed ska kunna "hålla sig stadigt och se hur förhållandena utvecklas", skriver Dagens Industri.

Federal Reserves nästa penningpolitiska möte är planerat till den 11-12 juni, och vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noggrant för att se hur dessa beslut påverkar marknaden och den ekonomiska framtiden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt