FED-chefen: Så många räntesänkningar kan bli aktuellt 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FED-chefen: Så många räntesänkningar kan bli aktuellt 2024

FED-chefen:

Fed-chefen i San Francisco, Mary Daly, uttrycker att det kanske blir lämpligt att börja sänka styrräntan nästa år. Detta baseras på det faktum att inflationen har förbättrats under det gångna året, enligt en intervju som rapporterats av Wall Street Journal.

Nyheten i korta drag:

  • Mary Daly, Fed-chef i San Francisco, ser det som potentiellt lämpligt att sänka styrräntan nästa år baserat på den förbättrade inflationen.
  • Fed indikerar tre möjliga räntesänkningar nästa år efter en snabbare än förväntad minskning av inflationen.
  • Daly poängterar att Fed även bör överväga arbetsmarknadens situation när man fattar beslut.

Daly menar att hennes förväntningar för styrräntan och inflationen “ligger väldigt nära” vad de övriga ledamöterna inom Federal Reserve förutspår. Federal Reserve, eller Fed, har signalerat att det kan bli aktuellt med tre räntesänkningar nästa år eftersom inflationen har minskat snabbare än beräknat.

Detta skriver The Wall Street Journal, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Arbetsmarknaden bör beaktas

Daly påpekar att om inflationen fortsätter att sjunka stadigt under de kommande månaderna, kommer styrräntan “att fortsätta vara ganska restriktiv även om vi sänker räntan tre gånger nästa år”. Samtidigt menar hon att Fed också bör börja ta hänsyn till arbetsmarknadens läge när man fattar sina beslut.

"På nuvarande tidpunkt innebär detta arbete inte bara att fokusera på att få ned inflationen till 2 procent, utan också att inse att vi vill fortsätta att göra detta försiktigt, med så få störningar på arbetsmarknaden som möjligt", sade hon.

Daly kommer från och med nästa år att vara del av den räntebeslutande kommittén FOMC, vilket ger henne rätt att rösta om penningpolitiken.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.