Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ferronordic

Ferronordic satsar på USA efter exit ur Ryssland

Återförsäljaren av tunga fordon, Ferronordic, gör en storsatsning på den amerikanska marknaden genom ett miljardförvärv. Detta kommer efter att företaget förra året drog sig tillbaka från Ryssland. Affärsvärlden ger en neutral rekommendation för aktien, en förändring från tidigare köpråd.

Ferronordics beslut att dra sig tillbaka från Ryssland förra året gav Affärsvärlden anledning att granska företaget noggrant. Resultatet blev ett köpråd för Ferronordic-aktien, med motiveringen att företaget inte värderades till mycket mer än dess kassa. Nu är situationen annorlunda.

Miljardförvärv i USA

Ferronordics nya satsning innebär ett massivt förvärv på den amerikanska marknaden, en affär i miljardklassen. Denna nya strategi kommer att sätta företaget i en ny position på den globala marknaden, men Affärsvärlden anser att aktiens läge nu är mer osäkert än tidigare.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral stämpel på Ferronordic-aktien

I sin senaste analys av Ferronordic ger Affärsvärlden aktien en neutral stämpel. Denna förändring i bedömningen signalerar en viss försiktighet inför företagets kommande rapport för tredje kvartalet, som publiceras den 16 november.

Om Ferronordic

Ferronordic är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 10061st ägare hos Avanza samt 1521st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Ferronordic är en återförsäljare av fordon och tillhörande reservdelar. Utbudet är brett och inkluderar exempelvis bulldozers, kranar, dumpar och vagnar, samt batterisystem. Utöver erbjuds eftermarknadsservice samt tillhörande leasingtjänster. Bland bolagets kunder återfinns större industriella aktörer där reservdelarna vanligtvis utgörs av komponenter i tyngre lastbilar. Bolaget grundades 2010 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Ferronordic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Ferronordic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.