Fintechbolaget Quickbit bemöter anklagelser om regelbrott
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fintechbolaget Quickbit bemöter anklagelser om regelbrott

Fintechbolaget

Quickbit, ett framstående fintechbolag, har offentligt bemött en rad frågor och anklagelser från Affärsvärlden. Frågorna rör bolagets samarbete med Paysecure och eventuella regelbrott i Gibraltar. Quickbit försvarar sitt samarbete med Paysecure och medger tidigare brister i kundkännedomshanteringen.

  • Quickbit bemöter anklagelser om olämpligt samarbete med Paysecure och regelbrott i Gibraltar.
  • Bolaget försvarar sitt samarbete med Paysecure och medger tidigare brister i kundkännedomshanteringen.

Quickbit har nyligen uttalat sig om sitt samarbete med Paysecure, som enligt Affärsvärlden saknar en MSB-registrering. Quickbit förklarar att denna registrering istället ligger hos Choicepay, ett annat företag som Paysecure samarbetar med.

Quickbits försvar

"Vi ser inte att Paysecure är ett nystartat företag som något problematiskt, då det är vanligt att framstående entreprenörer startar nya verksamheter. Personerna bakom Paysecure har omfattande branschkunskap och stora nätverk, och inga transaktioner har påbörjats förrän alla villkor, licenser och certifikat var på plats", förklarar Quickbit.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Regelbrott i Gibraltar

Quickbits VD, Daniel Sonesson, har också bemött anklagelserna om att bolaget brutit mot reglerna i Gibraltar. "Jag tar mycket allvarligt på det som hände 2022 angående bristerna i kundkännedomshantering. Detta fick Quickbit att uppmärksamma osäkerheter i den tidigare transaktionsstrukturen. När detta uppdagades, informerade vi GFSC om de osäkra betalningarna som saknade kundinformation. Som en del av detta ställde vi högre krav på våra tidigare partners. Sedan jag tog över som VD i februari 2023 har mitt team och jag hanterat utredningen i Gibraltar, som avslutades utan några böter för Quickbit", säger Sonesson.

Om QuickBit

QuickBit är ett bolag från Sverige och listat på NGM. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 8311st ägare hos Avanza samt 1076st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Quickbit är ett fintechbolag. Bolagets kompetens återfinns inom utveckling av tekniska lösningar för kryptovalutor samt blockchain, där bolaget erbjuder betalningslösningar samt möjligheten till E-handel. Kunderna återfinns runtom i Europa och Nordamerika, med huvudkontoret i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om QuickBit

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien QuickBit

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt