Fonden säljer hela sitt innehav i Embracer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Fonden säljer hela sitt innehav i Embracer

Fonden

Fondbolaget Odin har beslutat att avyttra hela sitt innehav i spelbolaget Embracer. Anledningen är att bolaget inte har uppvisat den förväntade stabiliteten i intäkter och kassaflöde. Detta är en strategiskt viktig beslut för Odin som nu kommer att fokusera på andra innehav.

  • Odin säljer sitt innehav i Embracer på grund av bristande stabilitet i intäkter och kassaflöde.
  • Fondbolaget ägde tidigare 8,5 miljoner aktier, vilket motsvarade 0,6 procent av Embracer.

Enligt Hans Christian Bratterud på Odin, var det nödvändigt att minska innehavet i Embracer och till slut helt dra sig ur. Detta för att fokusera mer på andra innehav tills Embracers prestation återigen når en hög nivå.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Sänkt ägarandel i Embracer

Odin har gradvis minskat sitt ägande i Embracer sedan 2022. Från att ha ägt så mycket som 25 miljoner aktier i bolaget, var innehavet nere på 8,5 miljoner aktier, motsvarande 0,6 procent, innan den slutliga avyttringen skedde i mars.

På Börskollen följer vi noga hur denna försäljning kommer att påverka Embracers aktiekurs framöver. Det återstår att se om andra investerare kommer att följa Odins exempel och minska sina innehav, eller om de ser detta som en möjlighet att öka deras ägande i spelbolaget.

Börskollen om Embracer

Embracer är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern EMBRAC B på Large Cap. Embracer verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 94975 st ägare hos Avanza samt 15111 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Embracer Group förvärvar, utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala spelmarknaden. Bolaget har en bred spelportfölj med ett hundratal egna varumärken, såsom Saints Row, Goat Simulator, Dead Island och Darksiders. Koncernen har huvudkontor i Karlstad och global närvaro genom de operativa koncernerna Deep Silver/Koch Media, THQ Nordic och Coffee Stain. Produktutveckling sker genom ett flertal spelutvecklingsstudios samt genom kontrakterade utvecklare på den globala marknaden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Embracer, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Embracer

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Embracer

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt