Fondförvaltaren tror på betallösningsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fondförvaltaren tror på betallösningsbolaget

Fondförvaltaren

Det kan vara dags att hålla ögonen på Paypal igen, enligt förvaltaren Per Hedberg på Lancelot. Han förutspår en positiv utveckling för bolaget nästa år efter en turbulent början på året.

Aktien börjat visa återhämtningspotential. Med starka marknadspositioner, en ny vd vid rodret och en robust balansräkning, kan detta vara en investering att överväga, menar Hedberg.

En stökig börsresa med hopp om återhämtning

Det amerikanska betalningsföretaget Paypal har haft en omtumlande start på året, med aktien som sjunkit med cirka 19 procent sedan årsskiftet. Trots detta har aktiekursen börjat klättra något under den senaste månaden, vilket ger hopp om en eventuell återhämtning.

Per Hedberg, en välkänd aktör inom finanssektorn, tror att Paypal kan ha potential att fortsätta sin uppåtgående trend under nästa år. Han beskriver bolaget som en "fallen angel", men påpekar att bolaget har extremt starka marknadspositioner som det kan utnyttja.

Detta rapporterar di.se om.

VD-bytet och balansräkningen

I september genomgick Paypal en ledningsändring när Dan Schulman, som tjänstgjorde som VD sedan 2015, ersattes av Alex Chriss, tidigare VD för affärsprogramvaruföretaget Intuit. Enligt Hedberg kan detta VD-byte vara till fördel för bolaget. Dessutom har Paypal en stark balansräkning, vilket gör bolaget till en intressant aktie att hålla ögonen på inför nästa år, menar han.

Paypal, som ursprungligen var kopplat till Ebay, har genomgått en betydande utveckling inom betalningslösningar. Från att ha hjälpt till med utcheckningen vid online-shopping, till att nu användas av stora företag som Uber och Airbnb.

Dessutom äger Paypal sedan 2018 det svenska betalbolaget Izettle, som det köpte för 19 miljarder kronor. Och trots konkurrens från andra betallösningar, som svenska Klarna, behåller Paypal sin position på marknaden.

Om Paypal

PayPal är ett globalt teknikbolag. Bolaget erbjuder betalningslösningar där bolagets kunder kan använda plattformen till att köpa och betala för varor och tjänster, samt överföra kapital. Idag har bolaget ett flertal tjänster som säljs under varierade varumärken, där de mer kända inkluderar PayPal, Venmo samt Xoom. Bolaget grundades 1998 och har huvudkontor i San Jose, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Airbnb Inc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt