Ford däckas av elbilar – bromsar beställningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Ford däckas av elbilar – bromsar beställningar

Ford

Den amerikanska fordonstillverkaren Ford uppges ha börjat drastiskt minska sina beställningar hos batterileverantörer i Kina och Sydkorea. Elbilsförlusterna bedöms kunna utradera Fords vinst på andra fordon i år.

Elbilsmarknaden är i stark inbromsning för många västerländska fordonstillverkare, i spåren av aggressiva priskrig och lägre efterfrågan.

Fords förlust per tillverkat elfordon under årets första kvartal var dubbelt så hög som i fjol och bolaget räknar med att gå med 5,5 miljarder dollar (nära 60 miljarder kronor) i förlust bara på elbilsverksamheten i år, uppger källor med insyn för Bloomberg.

Ett sätt för Ford att möta problemen är att minska tillverkningskostnaderna för batteridrivna modeller med 12 miljarder dollar.

Andra delar i planen är att sänka fordonspriserna för att möta konkurrensen, skjuta upp lanseringen av nya modeller samt att minska eller senarelägga investeringar i nya batterifabriker.

Analytiker hos Bloomberg bedömer att Fords elbilsförluster i år närapå kommer att utradera den vinst företaget väntas göra på helt eller delvis bensin-, diesel- och gasdrivna fordon.

En talesperson för Ford vill inte kommentera uppgifterna om minskade batteribeställningar och även talespersoner för leverantörerna är tystlåtna om saken.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt