Försvarsbolag och leverantör till Saab – en potentiell vinstmaskin
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Försvarsbolag och leverantör till Saab – en potentiell vinstmaskin

Försvarsbolag

Dagens industri ger en köprekommendation för brittiska Chemring, en aktör inom försvarsindustrin och leverantör till bland annat Saab. Bolagets framsteg inom sprängämnen och en ökad efterfrågan, särskilt i skuggan av Ukrainakriget, gör aktien till en attraktiv investering. Dessutom har Chemring påbörjat ett aktieåterköpsprogram parallellt med utdelningar.

  • Chemring har sett en ökad efterfrågan på sprängämnen, vilket gör aktien till en potentiell investering
  • Chemring har inlett ett aktieåterköpsprogram på 50 miljoner pund, vilket motsvarar drygt 5 procent av börsvärdet

Chemring har utmärkt sig på marknaden genom sin framstående avdelning "Energetics" som fokuserar på tillverkning av sprängämnen. Bolaget har för närvarande långa order på sprängämnen, vilket markerar en väsentlig ökning av efterfrågan. Dessutom förädlas dessa sprängämnen internt till komponenter. Detta illustreras av en order från Saab förra året på motorer till NLAW till ett värde av 43 miljoner pund.

Aktieåterköpsprogrammet och utdelningar

Med ökningen av efterfrågan, främst på grund av konflikten i Ukraina, har Chemring inlett ett ambitiöst program för aktieåterköp parallellt med utdelningar. Det aktuella programmet är värt 50 miljoner pund, vilket motsvarar mer än 5 procent av bolagets börsvärde. Detta står i kontrast till aktieåterköpen på 30,5 miljoner pund mellan 2020 och 2023.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Chemrings framtidsutsikter

En analys visar att Chemring har ett p/e-tal på drygt 16 gånger när det innevarande räkenskapsåret avslutas i oktober. Trots att aktien inte erbjuder ett reapris, bör man beakta att försvarsindustrin arbetar i långa cykler. Dagens industri uppmanar investerare att se bortom det närmaste året och istället fokusera på en femårsplan. Med denna framåtblickande syn har Chemring-aktien goda förutsättningar att dubblas.

Här på Börskollen anser vi att det är viktigt att ta hänsyn till både nuvarande marknadstrender och långsiktiga investeringsstrategier när vi utvärderar potentiella investeringsmöjligheter.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Saab

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Saab

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt