Fortnox drabbat av överbelastningsattack
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortnox drabbat av överbelastningsattack

Fortnox

Under förmiddagen drabbades affärssystembolaget Fortnox av driftstörningar orsakade av ett överbelastningsangrepp. Företaget har dock lyckats begränsa angreppets skadeverkan och försäkrar att kundernas data är oförändrad.

  • Fortnox drabbades av överbelastningsangrepp under förmiddagen.
  • Bolaget har begränsat påverkan av angreppet och kundernas data är säker.

Fortnox, som är ett affärssystembolag, upplevde driftstörningar under förmiddagen. Enligt uppgifter på bolagets hemsida, som rapporteras av Dagens Industri, är orsaken till störningarna ett överbelastningsangrepp.

Angreppet fortlöper men dess påverkan begränsad

Även om angreppet fortfarande är aktivt, har bolaget lyckats begränsa dess effekter. Tack vare snabb respons och effektiva åtgärder har Fortnox kunnat undvika allvarligare konsekvenser för sina tjänster och kunder.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kundernas data oförändrad

Bolaget försäkrar att kundernas data inte har påverkats av angreppet. Trots störningarna fortsätter vi på Börskollen att följa situationen noga och rapportera om eventuella utvecklingar.

Börskollen om Fortnox

Fortnox är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern FNOX på Large Cap. Fortnox verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 40815 st ägare hos Avanza samt 5984 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Fortnox är en leverantör av webbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, orderhantering, säljstöd och e-handel till mindre och medelstora företag samt föreningar. Fortnox program kan nås från vilken internetansluten dator som helst i världen via det molnbaserade systemet. Utöver har Fortnox dotterbolaget Nox Finans som erbjuder finansiella tjänster relaterade till fakturaservice. Bolagets huvudkontor ligger i Växjö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Fortnox, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt