Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortnox

Fortnox - Inför rapporten imorgon

Fortnox släpper imorgon den 27 oktober sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för blankningar och insynstransaktioner och mycket mer.

Om Fortnox inför rapporten

Bolaget verkar inom Informationsteknik-sektorn. Per idag den 26 oktober har bolaget 41320 ägare på Avanza och 5943 ägare hos Nordnet. Fortnox är listat i Sverige på Large Cap.

Kursutveckling

Estimat inför rapporten

Inför rapporten finns det följande estimat att ta del av. Relationen mellan estimat och utfall brukar vara en viktig del i hur aktien reagerar på rapportutfallet så se till att ha en god bild över förväntningarna på rapporten.

DatumEstimat
25 okt22 estimat inför Fortnox rapportLäs mer
23 oktDe populäraste aktierna inför rapportveckan - vecka 43Läs mer

Estimat från användarna på Pinpoint estimates

Senaste nyheterna om Fortnox

Nuvarande blankning i Fortnox

Aktuell nivå av blankning kan vara bra att ha i bakhuvudet, då en snabb och kraftigt positivt rörelse för aktien i samband med rapporten mycket väl kan tvinga blankarna att täcka sina korta positioner, vilket brukar förstärka rörelsen på uppsidan (en så kallad "short squeeze".)

Senaste riktkurserna

Nedan kan du ta del av de senaste rekommendationerna och rikskurserna från diverse analyshus och banker. En stark rapport tenderar ofta att efterföljas av uppjusterade riktkurser vilket kan driva på kursen ytterligare (och vice versa).

DatumRekommendation och kommentar
11 oktCarnegie sänker riktkursen för Fortnox till 74 kronor (79), upprepar köp
6 oktMorgan Stanley inleder bevakning på Fortnox med undervikt och riktkurs 49 kronor
25 sepDNB sänker riktkursen för Fortnox till 81 kronor (83), upprepar köp
2 majRedeye höjer motiverat värde för Fortnox till 65 kronor (62)
2 majCarnegie höjer riktkursen för Fortnox till 79 kronor (74), upprepar köp

Senaste analyserna

Ta del av de senaste analyserna av Fortnox-aktien från de stora analyshusen inför rapporten.

Fortnox: Solid Momentum in Pengar and Net Customer Intake - Redeye

En analys från Redeye som du tar del av här.

Fortnox Q2 2023: Solid All Over - Redeye

En analys från Redeye som du tar del av här.

Senaste insynstransaktionerna

Här kan du se hur insiders har valt att agera i aktien inför rapporten.

DatumTypAnmälningsskyldigSumma
19 julFörvärvOla Bergqvist45 007 SEK
19 julFörvärvTommy Eklund149 979 SEK
19 julFörvärvAlexandra Louise Vult von Steyern5 958 SEK
18 julFörvärvMichael Hansen45 007 SEK
18 julFörvärvRoger Hartelius Nilsson90 013 SEK
18 julFörvärvAnna Bergius45 007 SEK
18 julFörvärvJohan Lundgren45 007 SEK
18 julFörvärvHåkan Rosén45 007 SEK
5 majFörvärvMichael Hansen45 015 SEK
5 majFörvärvTommy Eklund150 004 SEK
5 majFörvärvOla Bergqvist45 015 SEK
5 majFörvärvAnna Bergius45 015 SEK
4 majFörvärvMichael Hansen45 015 SEK
4 majFörvärvJohan Lundgren45 015 SEK
4 majFörvärvRoger Hartelius Nilsson90 030 SEK

Verksamhetsbeskrivning

Fortnox är en leverantör av webbaserade program för bland annat bokföring, fakturering, orderhantering, säljstöd och e-handel till mindre och medelstora företag samt föreningar. Fortnox program kan nås från vilken internetansluten dator som helst i världen via det molnbaserade systemet. Utöver har Fortnox dotterbolaget Nox Finans som erbjuder finansiella tjänster relaterade till fakturaservice. Bolagets huvudkontor ligger i Växjö.

Läs mer om Fortnox

Klicka dig gärna vidare till vår bolagssida för Fortnox för att ta del av mer aktuell information!

Tips: Vi kan också rekommendera att ladda ner vår populära app där du kan skapa en bevakning för bolaget och då automatiskt få pushnotis vid rapportsläpp men även efterföljande nyheter som uppdaterade analyser, riktkursrevideringar, insynstransaktioner och mycket mer – dessutom helt gratis!

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Fortnox

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fortnox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.