Förvaltare misstänks för insiderhandel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Förvaltare misstänks för insiderhandel

Förvaltare

En förmögenhetsförvaltare på Carnegie Investment Bank misstänks för att ha handlat med insiderinformation om ett stort kontrakt för medicinteknikföretaget Sensodetect, enligt Dagens industri. Förvaltaren, tillsammans med en före detta ordförande för Sensodetect, står inför åtal men båda förnekar anklagelserna.

  • Förvaltaren på Carnegie och en före detta ordförande för Sensodetect misstänks för insiderhandel.
  • Båda personerna nekar till anklagelserna och förnekar att ha begått något brott.

De två personerna anklagas för att ha utnyttjat insiderinformation om ett lukrativt kontrakt med ett kinesiskt företag, som Sensodetect skulle sluta. Detta kontrakt skulle ha potential att generera miljoner i intäkter för företaget. Enligt anklagelserna ska informationen ha använts för att genomföra handel innan nyheten om avtalet blev offentlig.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

”Jag skulle aldrig riskera min karriär för en så liten grej”

Förvaltaren kommenterar

Förvaltaren på Carnegie har uttryckt sin oskuld och förnekande av dessa anklagelser. "Jag skulle aldrig riskera min karriär för en så liten grej," sa han under förhör, enligt affärstidningen. Anklagelserna om insiderhandel är allvarliga och kan få långtgående konsekvenser både för de inblandade individerna och för deras arbetsgivare.

Om SensoDetect

SensoDetect är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 1404st ägare hos Avanza samt 334st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SensoDetect är specialiserade inom utvecklingen av utrustning som används för att analysera hur en patients hjärna reagerar på ljudstimulans. Tekniken används huvudsakligen inom psykiatrin vid behandling av patienter för att urskilja potentiella psykiska sjukdomar. Produkten består av elektroder som fästs på patientens huvud som sedan analyserar hjärnaktiviteten. Resultaten jämförs sedan mot en databas för vidare analys. SensoDetect grundades 2005 och har sitt huvudkontor i Lund.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SensoDetect

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SensoDetect

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.