Frostigt på elbilsmarknaden – tillverkaren drar i nödbromsen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Frostigt på elbilsmarknaden – tillverkaren drar i nödbromsen

Frostigt

General Motors (GM) planerar att säga upp cirka 1 300 anställda från två av sina fabriker i Michigan, USA. Denna information framkom genom varsel som företaget lämnat till statliga tillsynsmyndigheter. Uppsägningarna, som kommer att ske under det kommande året, kommer efter att GM meddelade att de skjuter upp produktionen av deras elektriska pickup till 2025.

Uppsägningarna fördelas på två fabriker

Uppsägningarna kommer att påverka GM:s Orion Assembly och Lansing Grand River Assembly. På Orion-anläggningen kommer 945 anställda att sägas upp, medan 369 anställda kommer att sägas upp från Lansing-anläggningen.

General Motors (GM) planerar att säga upp cirka 1 300 anställda från två av sina fabriker i Michigan, USA

Orion-anläggningen tillverkade Chevrolet Bolt EV och Bolt EUV crossover, och GM planerade att producera ytterligare elektriska fordon, nämligen Chevrolet Silverado EV och GMC Sierra EV, vid anläggningen. Men i oktober meddelade företaget att de skjuter upp produktionsstarten, vilket innebär att arbetare blir uppsagda medan anläggningen står still.

Detta rapporterar CNN om.

Arbetare erbjuds andra jobb inom GM

GM har dock uttalat att de förväntar sig att kunna erbjuda jobbmöjligheter för alla drabbade teammedlemmar enligt bestämmelserna i UAW-GM National Agreement. UAW-medlemmar som blir uppsagda vid Orion-anläggningen kommer att erbjudas andra möjligheter i Michigan, inklusive positioner vid Factory ZERO i Detroit-Hamtramck. Anställda på Orion-anläggningen kommer också att placeras på andra interna möjligheter i enlighet med GM:s policy.

Uppsägningarna på GM speglar den växande osäkerheten på marknaden för elektriska fordon.

Uppsägningarna på GM speglar den växande osäkerheten på marknaden för elektriska fordon. Rabatter på elbilar har överlag ökat eftersom de förblir osålda i bilhandlarnas hallar längre än bensindrivna fordon i USA just nu. Detta indikerar en minskning i efterfrågan på vad som nyligen förutspåddes vara en tillväxtmarknad.

Andra biltillverkare har också minskat kostnaderna. Ford meddelade i oktober att de skulle säga upp 700 anställda som bygger F-150 Lightning, den eldrivna versionen av deras mest sålda fordon. Företaget sa att de kommer att rotera uppsägningarna mellan tre skift vid sitt Rouge Electric Vehicle Center i Dearborn, Michigan.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Orion

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Orion

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt