Genomgång: Bästa appen för trading 2023
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Genomgång: Bästa appen för trading 2023

Genomgång:

Det går snabbt i tradingens värld och därför är det avgörande att kunna handla och övervaka sina investeringar när som helst och var som helst. Idag har de flesta tradingplattformarna mobilapplikationer, men det kan vara svårt att veta vilken som erbjuder de bästa funktionerna, användarupplevelsen och säkerheten.

Om du vill lyckas som trader är det av stor betydelse att göra ett klokt val av tradingplattform av flera skäl. Olika plattformar skiljer sig åt inom olika aspekter och för att lyckas maximera dina vinster är det nödvändigt att utföra köp och försäljningar på en plattform som du känner dig bekväm med.

I denna artikel kommer vi att utforska och jämföra olika tradingplattformars mobilappar.

Vad ska man tänka på när man väljer en tradingplattform?

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren är det som sagt viktigt att välja en bra tjänst/app. För att kunna göra det finns det en hel del viktiga saker du kan tänka på, här är några av dessa:

Är plattformen reglerad?
För din trygghet är det viktigt att veta att plattformen är föremål för tillsyn av en auktoriserad myndighet som till exempel Finansinspektionen (eller motsvarande i annat land). Detta gör att du kan känna att dina pengar är säkra och att plattformen följer de nödvändiga regelverken.

Vilka marknader och instrument kan man handla med?
Se till att plattformen erbjuder handel på de finansiella marknaderna och med de finansiella instrument som matchar ditt intresse. Det kan röra sig om aktier, valutor, råvaror, kryptovalutor och andra typer av finansiella instrument. Alla traders har olika strategier och föredragna instrument, det är med andra ord viktigt att du kan handla med det du är intresserad av.

Vilka olika avgifter tas ut?
Det är även viktigt att ha koll på vilka olika avgifter som plattformen kommer ta ut. Alla plattformar tar ut någon form av avgifter, men hur upplägget ser ut kan skilja sig åt. Ett visst upplägg av avgifter kanske passar din strategi bättre vilket gör att du kan spara pengar i form av låga avgifter. Det är viktigt att förstå hur dessa avgifter varierar, bland annat beroende på hur mycket du handlar och med vilka tillgångsslag du handlar.

Är appen användarvänlig?
Att en tradingplattform har en väl fungerande hemsida betyder inte att mobilappen är lika bra. Testa appen och bedöm hur användarvänlig den är. En app som är lättförståelig och snabb för både iOS och Android gör helt enkelt att tradingen blir smidigare och mindre stressfylld.

Vilka handelsverktyg och analysfunktioner finns?
Utforska de tillgängliga handelsverktygen och analytiska funktionerna som din mäklare erbjuder. Detta inkluderar avancerade diagram, tekniska indikatorer och riskhanteringsverktyg. Flera och mer avancerade verktyg kan underlätta analysen av marknaden och hjälpa dig att fatta bättre handelsbeslut. Även här kan det skilja sig åt mellan vad som erbjuds på vanliga plattformen och i mobilappen.

Har appen kundsupport och utbildningsresurser?
Både som ny och erfaren trader kan en hel del frågor dyka upp längs vägen. Det är därför bra att ha koll på hur kundsupporten och tillgången till utbildningsresurser ser ut i applikationen. En pålitlig kundsupport kan vara ovärderlig vid eventuella problem, och bra utbildningsmaterial kan hjälpa dig att förbättra dina tradingkunskaper, även när du inte sitter vid datorn.


Finns möjlighet till fiktivt demokonto?
Många plattformar erbjuder demokonton där du kan öva trading med virtuella pengar för att inte riskera att du förlorar pengar. Detta är givetvis passande för nybörjare, men det är även vanligt att erfarna traders använder sig av ett demokonto för att prova en ny tradingstrategi.

Vad har appen för externa omdömen?
Ta en titt på mobilappens rykte genom att läsa recensioner och ta del av feedback från erfarna handlare. Detta gör att du får en objektiv bild av hur appen fungerar.

Innehåller annonslänkar till IG, Avanza och Nordnet.

IG

App Store: 4,5/5 (ca 2 500 omdömen)
Google Play: 4,2/5 (ca 18 900 omdömen)

Tradingmäklaren IG är en av världens största mäklare inom trading och kan stoltsera med en historia som sträcker sig tillbaka till 1974. Företaget har vuxit i stadig takt och har idag kontor i 17 olika länder, fördelade över fem kontinenter. Ett av de länderna är Sverige där IG är reglerade av Finansinspektionen. Totalt har plattformen över 300 000 traders världen över.

Avanza

App Store: 4,6/5 (ca 56 100 omdömen)
Google Play: 3,0/5 (ca 7 270 omdömen)

Avanza är den främsta online-mäklaren i Sverige sett till antal användare och plattformen erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster som omfattar aktier, fonder, sparkonton med ränta, bolån och pensionstjänster. Hos Avanza kan både långsiktiga investerare och traders hitta passande tjänster.

Nordnet

App Store: 4,3/5 (ca 31 400 omdömen)
Google Play: 4,1/5 (ca 20 900 omdömen)

Nordnet, som är en pionjär som svensk nätmäklare, startades redan 1996 och anses vara en av Sveriges mest etablerade plattformar för handel med värdepapper. Nordnet erbjuder ett stort utbud av finansiella tjänster vilket bland annat innefattar aktiehandel, fondhandel och sparkonton. Nordnet är kända för att vara en pålitlig och användarvänlig mäklare som används av både investerare och traders.

Tips: denna artikel är ett kortare utdrag från vår stora guide om Bästa tradingappen där du kan fördjupa dig mer kring funktioner, omdömen etc. I våra stora guider om Daytrading och Swingtrading kan du också djupdyka mer i tradingens värld samt ta del av konkreta strategier för framgångsrik aktiv handel!

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Avanza Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt