Granskning: Hemnet herre på täppan – endast en värdig utmanare kvar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Granskning: Hemnet herre på täppan – endast en värdig utmanare kvar

Granskning:

Hemnet, den populära bostadsplattformen, har under de senaste åren sett ett flertal konkurrenter komma och gå. I ett försök att erövra en del av bostadsmarknaden har dessa uppstickare siktat på att fånga "förmarknaden". Trots detta har Hemnet fortsatt att växa och aktien har ökat med 77 procent sedan börsnoteringen. Enligt en granskning från Di Digital, är det nu endast Norban som fortfarande står som en utmanare till Hemnet.

  • Hemnet har fortsatt att växa trots ökad konkurrens och aktien har ökat med 77 procent sedan börsnoteringen.
  • Enligt Di Digital är det endast Norban som är kvar av Hemnets konkurrenter.
  • Snittintäkten för Hemnet ökade med 46 procent i den senaste rapporten.

På Hemnet har man lyckats behålla sin position som marknadsledare inom bostadsplattformar, trots ökad konkurrens från nya aktörer. Flera av dessa har dock försvunnit från marknaden och idag är det endast Norban som fortfarande utmanar Hemnet.

Utmanarens syn på marknaden

Norbans VD och grundare, Per Hedenmark, menar att detta beror på att många av utmanarna har försökt förändra kundbeteendet lite för mycket. Han menar att Hemnets styrka ligger i deras förmåga att anpassa sig till kundernas behov och beteenden, snarare än att försöka förändra dem.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hemnets fortsatta tillväxt

Hemnet har, trots konkurrensen, fortsatt att växa. I den senaste rapporten ökade snittintäkten med 46 procent och vinsten landade på 142 miljoner kronor, vilket var 20 miljoner över analytikernas förväntan. Detta är ett tydligt tecken på att företaget fortsätter att leverera starka resultat trots ett förändrat marknadsläge.

Vi på Börskollen kommer fortsätta att följa utvecklingen på bostadsmarknaden och hur Hemnet och Norban står sig mot varandra.

Börskollen om Hemnet

Hemnet är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HEM på Large Cap. Hemnet verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 6982 st ägare hos Avanza samt 2169 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hemnet Group är ett IT-bolag inriktade mot fastighetsmarknaden. Bolaget erbjuder en digital plattform för köp och försäljning av bostäder, tomter, fritidsboenden och mark. Tjänsterna används som säljkanal för potentiella köpare, säljare samt mäklare där utbudet huvudsakligen består av bostadsannonser och tillhörande slutpriser. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hemnet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hemnet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hemnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt