Hälften av villorna går under utgångspris
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hälften av villorna går under utgångspris

Hälften

Det går att skymta vissa positiva signaler på bostadsmarknaden, bland annat fler försäljningar. Däremot säljs mer än vartannat hus fortsatt under utgångspris, visar siffror från Hemnet. Enligt bostadssajten har det hittills i år sålts 7 640 hus.

Enligt bostadssajten har det hittills i år sålts 7 640 hus. Av dem hade närmare 4 000 ett slutpris som gick under utgångspriset.

"Det vi sett hittills i år är tecken på en piggare marknad där det blivit lättare för köpare och säljare att komma överens prismässigt. Huvudorsaken är en mer förutsägbar ekonomisk utveckling till följd av sjunkande inflation och att vi nu närmar oss första räntesänkningen", uppger Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, i ett pressmeddelande.

Andelen under utgångspris har dock minskat något jämfört med i fjol. Då rörde det sig om 55 procent – hittills i år ligger det på 51 procent.

Bland de hus som såldes under januari och februari hade Kalmar län störst andel hus som gick under utgångspris, 62 procent. Även i Södermanland rörde det sig om 62 procent. I Västerbotten gick 37 procent av de sålda hussen under utgångspris.

"Att det är så pass många bostäder som sälj under utgångspris beror dels på den ökade aktiviteten men också på att utgångspriserna hållits relativt höga från säljsidan", skriver Holmberg vidare.

Källa: Malin Johanson/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hemnet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hemnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt