Handelsbanken diskuterar lönsamhet och aktieåterköp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken diskuterar lönsamhet och aktieåterköp

Handelsbanken

Handelsbankens nytillträdda chef Michael Green har i en intervju med Dagens industri gett sin syn på bankens lönsamhet och möjligheten till aktieåterköp. Green betonar vikten av att hålla nere kostnaderna och skapa en balansräkning i god form, samtidigt som han är öppen för diskussioner om aktieåterköp.

  • Handelsbankens Michael Green erkänner att banken har ett lönsamhetsgap till konkurrenter.
  • Green framhåller potentiella återköp som ett sätt att förbättra aktiekursen, men betonar att många aktieägare uppskattar den nuvarande utdelningsmodellen.

Under intervjun diskuterade Green bankens lönsamhet och konstaterade att Handelsbanken “inte riktigt är där vi ska vara”. Han underströk vikten av att ha nöjda kunder och vara effektiva för att nå sina mål. "Mitt bidrag är att se till att vi håller ned kostnaderna", säger Green.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Återköp som möjlig kursförbättrare

Dagens industri har tidigare föreslagit att Handelsbanken skulle kunna lyfta sin aktiekurs genom att genomföra långsiktiga och kontinuerliga aktieåterköp. På detta svarar Green att återköp kan vara ett bra sätt att hantera bankens kapitalstruktur, men påpekar också att många aktieägare gillar den nuvarande modellen med utdelningar.

"Jag är inte svår att resonera med kring aktieåterköp", säger Green, vilket ger en aning om att banken kan överväga denna strategi framöver. Dock kommer det, liksom allt annat inom ekonomi, att kräva balans och noggrann analys. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa utvecklingen och hålla er uppdaterade.

Börskollen om Handelsbanken

Handelsbanken är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SHB A på Large Cap. Handelsbanken verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 73399 st ägare hos Avanza samt 17978 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Handelsbanken bedriver bankverksamhet. Inom banken erbjuds bland annat finansiering av olika slag som bolån, företagsfinansiering, finansiering via kapitalmarknaden samt riskhantering. Kunderna, både privat- och företagskunder, återfinns inom bankens hemmamarknader runtom Norden och Europa. Handelsbanken grundades under 1871 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Handelsbanken, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Handelsbanken

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt