Handelsbanken överträffar - Di räknar med kurslyft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken överträffar - Di räknar med kurslyft

Handelsbanken

Handelsbanken borde lyfta på Q3-rapporten efter att ha överträffat förväntningarna på samtliga punkter. Det menar Dagens industri som ser aktien som fortsatt köpvärd.

Enligt Dagens industri är det tydligt att aktien lockar till sig investerare genom att jämföra med 2015 då aktien toppade på 142 kronor. Vid den tidpunkten levererade Handelsbanken en Q3-rapport som var sämre än dagens resultat.

"Tredje kvartalet 2015 var avkastningen på eget kapital 12,5 procent. Nu är den 17,3 procent. Då var relationen mellan kostnader och intäkter 45 procent. Nu är den 35 procent. Samtidigt värderas både vinst och kapital lägre, p/e 14 då och 7 nu. Då handlades Handelsbanksaktien till p/b 1,7 procent i dag är det i stället en rabatt på 4 procent", skriver Di.

Med tanke på dessa positiva förändringar anser Dagens industri att aktien är värd att investera i. Det enda som eventuellt kan påverka uppgången är rapportsamtalet.

"Om det inte framkommer något som ändrar spelplanen vid förmiddagens presentation borde vi få se ett lyft i kursen även denna gång", skriver Di.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Om handelsbanken

Handelsbanken bedriver bankverksamhet. Inom banken erbjuds bland annat finansiering av olika slag som bolån, företagsfinansiering, finansiering via kapitalmarknaden samt riskhantering. Kunderna, både privat- och företagskunder, återfinns inom bankens hemmamarknader runtom Norden och Europa. Handelsbanken grundades under 1871 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Handelsbanken

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.