Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbankens

Handelsbankens utser ny VD: "Självklart val"

Handelsbanken har meddelat att dess nuvarande Sverigechef, Michael Green, kommer att ta över som verkställande direktör efter Carina Åkerström. Styrelseordförande Pär Boman beskriver Green som ett "självklart val", och framhäver hans starka affärsfokus och goda kundnöjdhetsresultat.

Boman diskuterade även Handelsbankens aktuella kursutveckling och betonade behovet av att vara mer transparent mot aktieägarna.

Michael Green - ett självklart val

Handelsbanken har valt att utse Michael Green, bankens nuvarande Sverigechef, till att ta över rollen som VD efter Carina Åkerström. Styrelseordförande Pär Boman beskriver Green som ett "självklart val", och lyfter fram hans starka affärsfokus och de goda omdömen banken har fått i kundnöjdhetsundersökningar under hans ledning. Green blir den fjärde VD:n under Bomans ordförandeskap.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Handelsbankens kursutveckling och marknadens förtroende

Utöver ledarskapsändringen kommenterade Boman även Handelsbankens kursutveckling. Banken är för närvarande den bank vars kapital värderas lägst på börsen. Enligt Boman är det viktigt att återvinna marknadens förtroende genom att vara tydligare mot aktieägarna om vad de kan förvänta sig.

Det är alltid svårt att spekulera i vad en värdering beror på, men generellt tycker jag att man kan säga att ju tydligare man är med vad en aktieägare får, desto bättre är förutsättningarna för att man över tid ska få en god värdering.

Det är en fråga vi arbetar med och funderar en hel del på", säger Boman.

Om Handelsbanken

Handelsbanken är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 64306st ägare på Avanza samt 15758st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Handelsbanken bedriver bankverksamhet. Inom banken erbjuds bland annat finansiering av olika slag som bolån, företagsfinansiering, finansiering via kapitalmarknaden samt riskhantering. Kunderna, både privat- och företagskunder, återfinns inom bankens hemmamarknader runtom Norden och Europa. Handelsbanken grundades under 1871 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Handelsbanken

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Handelsbanken

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.