H&M: Affärsvärlden fortsatt neutrala trots rapportraset
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

H&M: Affärsvärlden fortsatt neutrala trots rapportraset

H&M:

Affärsvärlden behåller sitt neutrala råd för klädbolaget H&M trots en rapport som inte levde upp till förväntningarna. Aktien har sjunkit med 11 procent efter rapportsläppet och rörelseresultatet var lägre än väntat. Affärsvärlden ser dock inte tillräcklig potential för att ändra sitt råd till köp.

  • H&M:s aktie har fallit med 11 procent efter senaste rapporten.
  • Affärsvärlden behåller sitt neutrala råd för bolaget.
  • Rörelseresultatet var lägre än marknadens förväntningar.

Affärsvärlden har valt att behålla sitt neutrala råd för H&M efter att bolaget presenterade sin senaste rapport. Läs hela kommentaren från Affärsvärlden. Trots att aktien har fallit med 11 procent på börsen efter rapportsläppet, ser tidningen ingen tillräckligt stor uppsida för att ändra sitt råd till köp.

Rörelseresultatet under förväntan

En av de främsta anledningarna till aktiens nedgång är att H&M:s rörelseresultat kom in lägre än vad marknaden hade förutspått. Bolaget upprepade sitt mål för rörelsemarginalen, men de nuvarande förutsättningarna beskrivs som mer utmanande. Detta har fått investerare att reagera negativt på rapporten.

Marknadens reaktion

I sin kommentar menar Affärsvärlden att marknaden kanske har varit väl hård mot H&M:s aktie. Tidningen påpekar att de externa faktorer som påverkar bolaget borde ha varit kända för de analytiker som följer H&M noggrant. Dessutom menar Affärsvärlden att målet som H&M nu ser större risk att missa, redan tidigare ansågs svårt att nå av många analytiker.

Vi på Börskollen konstaterar att H&M står inför utmaningar, men Affärsvärlden ser ingen anledning till att överreagera på det aktuella marknadsläget. Det blir intressant att följa hur bolaget kommer att navigera genom dessa utmaningar framöver.

Börskollen om Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HM B på Large Cap. Hennes & Mauritz verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 89910 st ägare hos Avanza samt 22224 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja som erbjuder ett sortiment av kläder, skor och accessoarer. Inom företagsgruppen finns även varumärken som COS, Monki, Weekday, Cheap Monday och & Other Stories. Numera bedriver företaget också verksamhet inom heminredning genom H&M Home. Företaget är verksamt i alla delar av världen. Det grundades 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hennes & Mauritz, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hennes & Mauritz

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hennes & Mauritz

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt