Här är analyshusens justeringar inför Nibes rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Här är analyshusens justeringar inför Nibes rapport

Här

Inför Nibe's kommande Q1-rapport har analyshusen Kepler Cheuvreux och Pareto uppdaterat sina riktkurser för värmeteknikbolaget. Kepler sänker sin riktkurs till 65 kronor, medan Pareto höjer sin till 70 kronor. Trots kortsiktiga sänkningar av försäljningstillväxtprognoser, förväntar båda analyshusen en stabilisering och återhämtning på längre sikt.

  • Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Nibe till 65 kronor från 75 kronor.
  • Pareto Securities höjer sin riktkurs till 70 kronor, upp från 65 kronor.
  • Trots sänkta försäljningstillväxtprognoser för Q1 och Q2, förväntas en återhämtning under 2025.

Pareto Securities meddelar att de har sänkt sina försäljningstillväxtprognoser för både Q1 och Q2, samt för helåret. De förutser en minskning av lager under första halvåret 2024 men tror att denna trend kommer att upphöra och efterfrågan normaliseras under andra halvåret 2024 och under 2025. "Vi har reviderat upp 2025 då vi förväntar oss att en återhämtning ske när lageravvecklingen är över", skriver analyshuset.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kepler Cheuvreux ser inte samma oro hos Nibe

Kepler Cheuvreux är av en annan åsikt när det gäller investerarnas oro för att Nibe ska drabbas av prispress. De menar att installatörer spelar en viktig roll i försäljningsprocessen och faktiskt gynnas av högre priser. "Vi har gjort kraftiga nedjusteringar av våra estimat inför kvartalsrapporten för att återspegla svagare volymer under första halvåret och hur det påverkar marginalerna negativt på kort sikt", skriver Kepler.

Nibes aktie handlas för närvarande upp 0,4 procent till 57,44 kronor. Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa Nibes utveckling och hur deras kommande rapport påverkar aktiens framtid.

Börskollen om NIBE Industrier

NIBE Industrier är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern NIBE B på Large Cap. NIBE Industrier verkar inom sektorn Industri och aktien har 114462 st ägare hos Avanza samt 18992 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om NIBE Industrier, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NIBE Industrier

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt