NIBE (NIBE B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

NIBE aktie

NIBE B  

Nibe Industrier är ett industribolag. Bolaget erbjuder diverse tjänster inom värmelösningar och energieffektivisering. Koncernens verksamhet är indelad i ett flertal affärsområden, med vardera dotterbolags specialistkompetens. Kunderna återfinns på global nivå med störst koncentration inom Norden, Europa och Nordamerika. Produkterna riktar sig främst till bolag och större institut men även till privatpersoner. Bolaget har sitt huvudkontor i Markaryd.

NIBE tillhör sektorn Industri och branschen Installation & VVS. Bolaget har ett börsvärde på 177 978 MSEK, en omsättning på 25 924 MSEK och med ett resultat på 3 078 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien NIBE

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper NIBE (NIBE B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

NIBE aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern NIBE B. Aktien har ett P/E-tal på 57.8 och P/S-tal på 6.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

NIBE utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

NIBE senaste utdelning är 0.4 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

NIBE Avanza – se aktiekurs idag

Se NIBE senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter NIBE – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien NIBE.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i NIBE.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om NIBE

NIBE

TickerNIBE B
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschInstallation & VVS
Börsvärde177 978 MSEK
Omsättning25 924 MSEK
Vinst3 078 MSEK
P/E57.8
P/S6.4
Utdelning0.4 SEK
Direktavkastning0.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien NIBE

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om NIBE? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter