Här fokuserar analytikerkåren inför H&M:s kommande kvartalsrapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Här fokuserar analytikerkåren inför H&M:s kommande kvartalsrapport

Här

Kepler Cheuvreux kommer att lägga stor vikt vid H&M:s nya VD Daniel Ervérs kommentarer om ebit-marginalen 2024 i klädbolagets kommande delårsrapport. Analyshuset har en köprekommendation och riktkurs på 200 kronor för H&M:s aktie. Rapporten är planerad att publiceras den 27 mars.

  • Kepler Cheuvreux lägger fokus på H&M:s framtida ebit-marginal och försäljning.
  • Analysfirman har en köprekommendation och riktkurs på 200 kronor för H&M:s aktie.
  • Delårsrapporten förväntas publiceras den 27 mars.

Kepler Cheuvreux förutser att H&M:s nya VD:s kommentarer om bolagets ebit-marginal 2024 och eventuella uttalanden om den aktuella försäljningen kommer att vara i fokus under presentationen av delårsrapporten.

Analysfirmans syn på H&M:s aktie

Kepler Cheuvreux har tidigare gett H&M:s aktie en köprekommendation och en riktkurs på 200 kronor. Flera analytiker har aktien under bevakning. Bland annat har finska Ålandsbanken behållit sin positiva syn på aktien, medan amerikanska JP Morgan i februari placerade aktien på en "negative catalyst watch". Nordea upprepade sin köprekommendation förra veckan, men ser få kortsiktiga triggers.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kepler Cheuvreux förutser H&M:s framtida prestation

Enligt Keplers analyser är H&M:s rörelsekostnader och lägre lagernivåer på rätt spår inför räkenskapsåret 2024. Men för att uppnå marginalmålet behöver H&M förbättra sitt försäljningsmomentum och bibehålla de senaste förbättringarna i bruttomarginalen. Kepler anser att H&M:s aktie ser billig ut med ett P/E-värde på 16,5 baserat på prognosen för 2024.

På Börskollen följer vi händelseutvecklingen för H&M:s aktie med intresse och kommer att rapportera om viktiga uppdateringar.

Börskollen om Hennes & Mauritz

Hennes & Mauritz är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HM B på Large Cap. Hennes & Mauritz verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 94578 st ägare hos Avanza samt 24248 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hennes & Mauritz är en detaljhandelskedja. Utbudet består av kläder, skor och accessoarer och inom koncernen återfinns även varumärkena COS, Monki, Weekday, Cheap Monday samt Other Stories. Idag driver bolaget även affärsverksamhet inom heminredning via H&M Home. Verksamhet innehas inom samtliga globala regioner. Bolaget grundades ursprungligen 1947 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hennes & Mauritz, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hennes & Mauritz

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt