Här har bostadspriserna gått upp mest
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Bostad

Här har bostadspriserna gått upp mest

Här

En pandemi som lamslog världen och ett tufft ekonomiskt läge de senaste åren har fått bostadsmarknaden att gunga. Trots det har priserna stigit de senaste fem åren, visar nya siffror från Hemnet. Priserna har visserligen svängt en del.

Priserna har visserligen svängt en del. Men tittar man på den senaste femårsperioden har priserna på lägenheter gått upp med 16 procent, enligt en sammanställning från bostadssajten Hemnet.

För småhus är uppgången ännu större – 19 procent. Det förklaras framför allt av en stark utveckling på villamarknaden under pandemin.

Det finns däremot skillnader när man tittar på olika delar av landet. I Stockholm och Malmö har exempelvis priserna stigit som mest, både för lägenheter och småhus. I Malmö har lägenhetspriserna gått upp 22 procent de senaste fem åren. I Stockholm rör det sig om 18 procent. För småhus är ökningen ännu något större.

"De till synes mest räntekänsliga områdena har prismässigt gått förhållandevis starkt på bostadsmarknaden den senaste tiden. Marknaden i både Stockholm och Malmö har visat på styrka och bostadspriserna började där stiga redan för ett år sedan", säger Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, i en kommentar.

Endast en kommun av totalt 20 som ingår i statistiken har sett en negativ prisutveckling på lägenheter de senaste fem åren. I Södertälje har priserna backat 2 procent.

I både Borås och Linköping är uppgången på lägenheter liten, 1 respektive 2 procent.

I Göteborg har priserna på lägenheter stigit med 4 procent medan småhus gått upp med 14 procent.

Källa: Malin Johanson/TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hemnet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hemnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt