Hexatronic - Orolig framtid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Hexatronic - Orolig framtid

Hexatronic

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronics tillväxt har minskat markant. Med en omfattande skuldsättning och svag vinstkvalitet, är det svårt att lita på aktiens långsiktiga potential, enligt en analys från Affärsvärlden. Trots en potentiell uppsida på 49 procent i aktien på ett par års sikt, finns det även en oro för att dolda kvalitetsbrister kan påverka företaget negativt.

Hexatronics framtid osäker

Hexatronic, ett företag inom fiberkommunikation, har sett en betydande minskning av tillväxten. Företagets stora skuld och svaga vinstkvalitet gör det svårt att se en stark långsiktig potential i aktien, enligt Affärsvärldens analys. Tidningen ser en potentiell uppgång på 49 procent i aktien på ett par års sikt.

"Risken är att svackan avslöjar större kvalitetsbrister i förvärvsuppbyggda Hexatronic som inte syns idag. Den risken bör inte underskattas och åskådliggörs nog endast delvis i det pessimistiska scenariot. Ett riktigt illa sådant inkluderar en emission. Omvänt kan bättre kassaflöde kommande kvartal ge stöd till aktien. Trots den långsiktiga potentialen tror vi inte det brådskar att ge sig in i aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rekommendation

Affärsvärlden ger en neutral rekommendation för Hexatronics aktie. Medan bolaget har potential för tillväxt, finns det betydande risker och osäkerheter som investerare behöver beakta, inklusive möjligheten för en emission och eventuella dolda kvalitetsbrister. Dessutom kan förbättringar i kassaflödet under de kommande kvartalen ge aktien ett visst stöd.

Om Hexatronic

Hexatronic är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 50827st ägare hos Avanza samt 8344st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Hexatronic är specialiserade inom fiberkommunikation. Bolaget utvecklar, marknadsför och levererar produkterna till en bred bas av företagskunder, främst verksamma inom Norden och Europa. Kunderna består exempelvis av produktägare, nätägare, återförsäljare samt systemintegratörer. En viss del av produktutvecklingen sker även i samarbete med andra leverantörer på global nivå. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hexatronic

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hexatronic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt