Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hexatronic

Hexatronic - Orolig framtid

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronics tillväxt har minskat markant. Med en omfattande skuldsättning och svag vinstkvalitet, är det svårt att lita på aktiens långsiktiga potential, enligt en analys från Affärsvärlden. Trots en potentiell uppsida på 49 procent i aktien på ett par års sikt, finns det även en oro för att dolda kvalitetsbrister kan påverka företaget negativt.

Hexatronics framtid osäker

Hexatronic, ett företag inom fiberkommunikation, har sett en betydande minskning av tillväxten. Företagets stora skuld och svaga vinstkvalitet gör det svårt att se en stark långsiktig potential i aktien, enligt Affärsvärldens analys. Tidningen ser en potentiell uppgång på 49 procent i aktien på ett par års sikt.

"Risken är att svackan avslöjar större kvalitetsbrister i förvärvsuppbyggda Hexatronic som inte syns idag. Den risken bör inte underskattas och åskådliggörs nog endast delvis i det pessimistiska scenariot. Ett riktigt illa sådant inkluderar en emission. Omvänt kan bättre kassaflöde kommande kvartal ge stöd till aktien. Trots den långsiktiga potentialen tror vi inte det brådskar att ge sig in i aktien", skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral rekommendation

Affärsvärlden ger en neutral rekommendation för Hexatronics aktie. Medan bolaget har potential för tillväxt, finns det betydande risker och osäkerheter som investerare behöver beakta, inklusive möjligheten för en emission och eventuella dolda kvalitetsbrister. Dessutom kan förbättringar i kassaflödet under de kommande kvartalen ge aktien ett visst stöd.

Om Hexatronic

Hexatronic är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 50827st ägare hos Avanza samt 8344st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Hexatronic är specialiserade inom fiberkommunikation. Bolaget utvecklar, marknadsför och levererar produkterna till en bred bas av företagskunder, främst verksamma inom Norden och Europa. Kunderna består exempelvis av produktägare, nätägare, återförsäljare samt systemintegratörer. En viss del av produktutvecklingen sker även i samarbete med andra leverantörer på global nivå. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Hexatronic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hexatronic

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.