Hexatronic (HTRO) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Hexatronic aktie

HTRO  

Hexatronic är specialiserade inom fiberkommunikation. Bolaget utvecklar, marknadsför och levererar produkterna till en bred bas av företagskunder, främst verksamma inom Norden och Europa. Kunderna består exempelvis av produktägare, nätägare, återförsäljare samt systemintegratörer. En viss del av produktutvecklingen sker även i samarbete med andra leverantörer på global nivå. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hexatronic tillhör sektorn Industri och branschen Elektroniska komponenter. Bolaget har ett börsvärde på 4 726 MSEK, en omsättning på 1 873 MSEK och med ett resultat på 157 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Hexatronic

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Hexatronic (HTRO) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Hexatronic aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern HTRO. Aktien har ett P/E-tal på 30.1 och P/S-tal på 2.1 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Hexatronic utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Hexatronic senaste utdelning är 0.5 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 0.4% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Hexatronic Avanza – se aktiekurs idag

Se Hexatronic senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Hexatronic – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Hexatronic.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Hexatronic.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Hexatronic

Hexatronic

TickerHTRO
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschElektroniska komponenter
Börsvärde4 726 MSEK
Omsättning1 873 MSEK
Vinst157 MSEK
P/E30.1
P/S2.1
Utdelning0.5 SEK
Direktavkastning0.4%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Hexatronic

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Hexatronic? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter