Hissbolaget visar fortsatt potential trots tidigare kursuppgång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Hissbolaget visar fortsatt potential trots tidigare kursuppgång

Hissbolaget

Hissbolaget Alimak har gjort betydande framsteg på sin förändringsresa, enligt en analys från Placera. Trots en kursuppgång på 70 procent sedan senaste köprekommendationen, menar Placera att det fortfarande finns uppsida kvar i aktien. Förändringsprocessen är dock långsiktig och kan påverkas av marknadsfaktorer såsom räntor och byggkonjunktur.

  • Alimak har gjort stora framsteg på sin förändringsresa.
  • Aktien har stigit med 70 procent sedan Placeras senaste köprekommendation.
  • Fortsatt uppsida möjlig, men kräver tålamod och kan påverkas av marknadsfaktorer.

Värdering och framtidsutsikter

Enligt Placeras senaste analys värderas Alimaks aktie till ett p/e-tal på 16,5 för den prognostiserade vinsten för 2024 och 13,0 för 2025. Trots den betydande kursuppgången på 70 procent sedan den senaste köprekommendationen, anser analytikerna att bolaget fortfarande har potential att växa ytterligare. Denna tillväxt förutsätter dock att investerare har tålamod, eftersom intjäningen och aktiekursen kan vara volatil på kvartalsbasis.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Operativa förändringar och marknadsfaktorer

Placera påpekar att Alimak fortfarande inte är färdigt med sin operativa förändring. När denna förändring närmar sig sitt slut, finns det en stor möjlighet att aktien får ytterligare draghjälp från förbättrade räntor och en starkare byggkonjunktur. Förändringsresan har tagit tid, men långsiktiga förändringar underskattas ofta av aktiemarknaden.

På Börskollen håller vi med om att långsiktiga investeringar kan vara lönsamma, särskilt när ett bolag som Alimak visar tydliga tecken på operativ förbättring. Det är viktigt att ha tålamod och följa marknadsutvecklingen noga.

Börskollen om Alimak

Alimak är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ALIG på Mid Cap. Alimak verkar inom sektorn Industri och aktien har 3029 st ägare hos Avanza samt 740 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Alimak Group är en industriell företagsgrupp som specialiserar sig på vertikala transportlösningar. Företaget utvecklar, säljer, hyr ut och underhåller produkter som använder kuggstångsdrift och linhissteknik. Bland deras produkter finns bygghissar, arbetsplattformar och hissar med kuggstångsdrift. De erbjuder också eftermarknadstjänster och teknisk support. Företaget har en global försäljningsverksamhet och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Alimak, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alimak

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alimak

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt