Alimak (ALIG) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Alimak aktie

ALIG  

Alimak Group är en industrikoncern. Bolaget utvecklar, säljer, hyr ut och underhåller vertikala transportlösningar, framförallt med kuggstångdriftteknik och linhissteknologi. Bland bolagets produkter återfinns exempelvis bygghissar, arbetsplattformar och kuggstångsdrivna hissar. Utöver erbjuds även eftermarknadstjänster och teknisk support. Idag drivs försäljningen på global nivå med huvudkontor i Stockholm.

Alimak tillhör sektorn Industri och branschen Installation & VVS. Bolaget har ett börsvärde på 7 246 MSEK, en omsättning på 4 337 MSEK och med ett resultat på 204 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Alimak

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Alimak (ALIG) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Alimak aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern ALIG. Aktien har ett P/E-tal på 35.6 och P/S-tal på 2 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Alimak utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Alimak senaste utdelning är 3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Alimak Avanza – se aktiekurs idag

Se Alimak senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Alimak – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Alimak.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Alimak.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Alimak

Alimak

TickerALIG
ListaMid Cap
LandSverige
SektorIndustri
BranschInstallation & VVS
Börsvärde7 246 MSEK
Omsättning4 337 MSEK
Vinst204 MSEK
P/E35.6
P/S2
Utdelning3 SEK
Direktavkastning2.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Alimak

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Alimak? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter