HMS Networks gör stort amerikanskt förvärv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

HMS Networks gör stort amerikanskt förvärv

HMS

Industrikommunikationsgiganten HMS Networks gör ett betydande förvärv på den amerikanska marknaden. Förvärvet, som kostar lika mycket som tidigare historiska förvärv och mindre än företagets nuvarande börsvärde, ska finansieras genom nya lån och en riktad nyemission. Transaktionen beräknas slutföras under första halvan av 2024.

HMS Networks, ett företag inom industriell kommunikation, har annonserat ett stort förvärv i USA. Enligt en analys från Affärsvärlden, ligger prislappen i linje med företagets tidigare förvärv och är betydligt lägre än dess nuvarande börsvärde.

Finansiering och tidslinje

Förvärvets köpeskilling uppgår till motsvarande 3,6 miljarder kronor och kommer att finansieras genom en blandning av nya lån och en riktad nyemission. Nyemissionen kommer bland annat att tecknas av huvudägaren Latour och AMF Fonder. Affären förväntas slutföras under första halvåret 2024.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens råd kring aktien

Affärsvärlden kommenterar dock att risken i förhållande till den potentiella uppsidan är ogynnsam och har därför ändrat sin inställning till aktien till en säljrekommendation. Tidningen hade tidigare, den 12 september, gett ett neutralt råd för aktien.

Om HMS Networks

HMS Networks är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 5178st ägare hos Avanza samt 1074st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

HMS Networks är en global leverantör av kommunikationsteknologi inom industriell automation. Mjukvaran används i industriella maskiner som robotar, sensorer, generatorer och motorer. Idag är bolaget verksamma inom hela kedjan, från tillverkning, installation till eftermarknadsservice och support. Bolaget innehar främst verksamhet inom Europa, Asien och Nordamerika. HMS Networks grundades 1988 och har sitt huvudkontor i Halmstad.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien HMS Networks

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt