HMS Networks gör stort amerikanskt förvärv
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

HMS Networks gör stort amerikanskt förvärv

HMS

Industrikommunikationsgiganten HMS Networks gör ett betydande förvärv på den amerikanska marknaden. Förvärvet, som kostar lika mycket som tidigare historiska förvärv och mindre än företagets nuvarande börsvärde, ska finansieras genom nya lån och en riktad nyemission. Transaktionen beräknas slutföras under första halvan av 2024.

HMS Networks, ett företag inom industriell kommunikation, har annonserat ett stort förvärv i USA. Enligt en analys från Affärsvärlden, ligger prislappen i linje med företagets tidigare förvärv och är betydligt lägre än dess nuvarande börsvärde.

Finansiering och tidslinje

Förvärvets köpeskilling uppgår till motsvarande 3,6 miljarder kronor och kommer att finansieras genom en blandning av nya lån och en riktad nyemission. Nyemissionen kommer bland annat att tecknas av huvudägaren Latour och AMF Fonder. Affären förväntas slutföras under första halvåret 2024.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens råd kring aktien

Affärsvärlden kommenterar dock att risken i förhållande till den potentiella uppsidan är ogynnsam och har därför ändrat sin inställning till aktien till en säljrekommendation. Tidningen hade tidigare, den 12 september, gett ett neutralt råd för aktien.

Om HMS Networks

HMS Networks är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 5178st ägare hos Avanza samt 1074st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

HMS Networks är en global leverantör av kommunikationsteknologi inom industriell automation. Mjukvaran används i industriella maskiner som robotar, sensorer, generatorer och motorer. Idag är bolaget verksamma inom hela kedjan, från tillverkning, installation till eftermarknadsservice och support. Bolaget innehar främst verksamhet inom Europa, Asien och Nordamerika. HMS Networks grundades 1988 och har sitt huvudkontor i Halmstad.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien HMS Networks

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt