Högre motiverat värde för fastighetsaktien – men rådet "behåll" kvarstår
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Högre motiverat värde för fastighetsaktien – men rådet "behåll" kvarstår

Högre

Analysguiden justerar det motiverade värdet för fastighetsbolaget Fabege till 90-110 kronor per aktie, enligt en nyligen publicerad analys. Detta är en betydande förändring jämfört med tidigare värdering som låg mellan 52 och 110 kronor per aktie. Rekommendationen "behåll" upprepas.

  • Analysguiden har justerat det motiverade värdet för Fabege till 90-110 kronor per aktie, upp från tidigare 52-110 kronor.
  • Fastighetsbolaget har nyligen sänkt sin utdelning till 1,80 kronor per aktie, något Analysguiden stödjer med tanke på det nuvarande marknadsläget.

Fabege presenterade sin kvartalsrapport förra veckan, där bolaget valde att sänka sin utdelning till 1,80 kronor per aktie, ner från tidigare 2,40 kronor. Analysguiden anser att detta var ett klokt drag av bolaget, med hänsyn till det nuvarande ekonomiska klimatet och den minskade bostadsproduktionen.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Framtida förvaltningsresultat och aktiekurs

"Med tanke på att vi kommer från en tid med konjunkturoro och en nyproduktion av bostäder som minskat kraftigt, är det viktigt att fokusera på att hålla balansräkningarna starka," säger Analysguiden. För 2024 förutser Analysguiden att Fabege kommer att uppnå ett förvaltningsresultat om 4,70 kronor per aktie.

Om Fabege

Fabege är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 10888st ägare hos Avanza samt 2747st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Fabege är ett fastighetsbolag. Störst inriktning återfinns inom förvaltning och utveckling av fastigheter av kommersiell karaktär. Verksamheten styrs utifrån ett flertal affärsområden som berör förvaltning, transaktion och förädling och projekten behandlar både nybyggnation samt större ombyggnationer. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontoret i Solna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fabege

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fabege

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt