Humana ser lovande ut trots tidigare utmaningar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Humana ser lovande ut trots tidigare utmaningar

Humana

Det svenska vård- och omsorgsbolaget Humana har haft sina utmaningar under det senaste året, då de nästan förlorade sitt tillstånd. Trots detta har deras aktie potential för betydande tillväxt framöver. Detta enligt en analys utförd av Affärsvärlden.

Analysen, som publicerades på onsdagen, fokuserade främst på Humanas verksamhet inom personlig assistans. Detta eftersom denna del av företaget stod inför stora svårigheter under det senaste året. Faktumet att Humana var nära att förlora sitt tillstånd har naturligtvis fått mycket uppmärksamhet, men bortom denna utmaning så ser framtiden ljus ut för företaget.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stor potential för Humana-aktien

Enligt Affärsvärldens huvudscenario finns det en potential för Humana-aktiens värde att öka med så mycket som 56 procent under de kommande åren. Detta förutsätter dock att företaget lyckas förbättra sin lönsamhet något.

Det noterades också att insynspersoner inte ökat sina innehav i företaget i den utsträckning man skulle kunna förvänta sig givet aktiens nuvarande värdering. Trots detta anser Affärsvärlden att potentiella investerare inte ska luras av detta. "Det ändrar dock inte bilden av att Humana-aktien är köpvärd", skriver tidningen i sin slutsats.

Om Humana

Humana är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 4686st ägare hos Avanza samt 974st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Humana är ett svenskt bolag med verksamhet inom vård och omsorg. Inom organisationen riktas huvudfokus mot individ- och familjeomsorg, personlig assistans, samt äldreomsorg. Bolaget erbjuder korttidsboenden samt särskilda boenden och de tjänster som erbjuds innefattar huvudsakligen personligt stöd samt psykiatriska behandlingar. Störst närvaro återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Humana

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Humana

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt