Humana (HUM) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Humana aktie

HUM  

Humana är ett svenskt bolag med verksamhet inom vård och omsorg. Inom organisationen riktas huvudfokus mot individ- och familjeomsorg, personlig assistans, samt äldreomsorg. Bolaget erbjuder korttidsboenden samt särskilda boenden och de tjänster som erbjuds innefattar huvudsakligen personligt stöd samt psykiatriska behandlingar. Störst närvaro återfinns inom den nordiska marknaden, med huvudkontor i Stockholm.

Humana tillhör sektorn Hälsovård och branschen Sjukhus & Vårdhem. Bolaget har ett börsvärde på 3 612 MSEK, en omsättning på 7 697 MSEK och med ett resultat på 272 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Humana

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Humana (HUM) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Humana aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern HUM. Aktien har ett P/E-tal på 13.3 och P/S-tal på 0.5 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Humana utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Humana Avanza – se aktiekurs idag

Se Humana senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Humana – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Humana.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Humana.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Humana

Humana

TickerHUM
ListaMid Cap
LandSverige
SektorHälsovård
BranschSjukhus & Vårdhem
Börsvärde3 612 MSEK
Omsättning7 697 MSEK
Vinst272 MSEK
P/E13.3
P/S0.5

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Humana

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Humana? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter