Husqvarna lanserar fler modeller av nästa generations robotgräsklippare – med satellitnavigering och utan krav på slingor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Husqvarna lanserar fler modeller av nästa generations robotgräsklippare – med satellitnavigering och utan krav på slingor

Husqvarna

Skog- och trädgårdsproduktföretaget Husqvarna har introducerat två nya modeller av sina populära robotgräsklippare Automower. De nya modellerna, Automower 310E NERA och Automower 410XE NERA, har utvecklats specifikt för medelstora trädgårdar och använder företagets avancerade EdgeCut-teknik samt satellit- och radarteknik. Dessutom innebär NERA-serien att användarna inte längre behöver installera fysiska begränsningsslingor i marken för att styra robotarna.

  • De nya robotgräsklipparna Automower 310E NERA och Automower 410XE NERA är utformade för medelstora trädgårdar på upp till 1 000 kvadratmeter.
  • NERA-serien kräver inte längre fysiska begränsningsslingor i marken för att styra robotarna.
  • Husqvarna siktar på att fördubbla sin årliga försäljning av robotgräsklippare till 12 miljarder kronor fram till 2026.

Husqvarna har inte lämnat några ekonomiska detaljer kring lanseringen, men Automower är ett mycket viktigt produktsegment för företaget. Företaget har ambitiösa planer på att till 2026 fördubbla sin årliga försäljning av robotgräsklippare till 12 miljarder kronor. För att sätta detta i perspektiv, försäljningen under 2021 uppgick till 8,1 miljarder kronor.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Övergång från bensin till batteri

Enligt Glen Instone, President för Husqvarna Forest & Garden, syftar lanseringen av de nya NERA-modellerna till att "nå en ännu bredare publik och fortsätta driva på övergången från bensin till batteri inom trädgårdsvård". Detta återspeglar den övergripande trenden inom branschen mot mer hållbara och energieffektiva lösningar. I linje med denna trend strävar vi på Börskollen efter att hålla våra läsare uppdaterade om de senaste utvecklingarna inom sektorn.

Börskollen om Husqvarna

Husqvarna är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HUSQ B på Large Cap. Husqvarna verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 24030 st ägare hos Avanza samt 4823 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Husqvarna är en global tillverkare av utomhusprodukter. Produktsortimentet innefattar motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen innehar störst verksamhet inom Europa där övrigt utbud består av trädgårdsbevattning, kaputrustning samt diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Produkterna säljs under olika varumärken som Husqvarna, Gardena, McCulloch, samt Poulan Pro. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Husqvarna, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Husqvarna

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Husqvarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt